Єврейська громада Чернівців обурена висловами чиновниці міського управління освіти

28.03.2018

школа41Єврейська громада Буковини, педагогічний колектив чернівецької школи №41 та батьки учнів вимагають дати належну оцінку діям заступника начальника міського управління освіти Олени Кузьміної, яка, за їхніми словами, на нараді віднесла мову «іврит» до менш важливих навчальних предметів.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці школи у мережі facebook.

«Єврейська громада Буковини, адміністрація, педагогічний та батьківський колективи Чернівецької СШ ОРТ №41 обурені словами заступника начальника управління освіти міської ради Кузьміної Олени Леонідівни, яка на нараді керівників закладів освіти міста дозволила собі віднести мову іврит до менш вартісних предметів, що вивчаються у школі. Може, Олена Леонідівна ознайомить нас із документом Міністерства освіти і науки України, де це прописано?! Тоді, за її логікою, наш заклад відноситься до менш вартісних, ніж інші? Це просто принизливо та огидно для усієї громади міста та області.

А що тоді сказати дітям, які третій рік поспіль привозять призові місця з Всеукраїнської олімпіади з мови іврит? А як тоді працювати вчителям івриту, які готують учнів до олімпіади? Вони теж менш вартісні?! Чи вони не так наполегливо працюють?

В історії вже відомі випадки, коли ділили людей за ознакою національної приналежності. Тепер, в умовах сучасності, ділимо за шкільними предметами?!

Враховуючи все вищевикладене, у нас виникає питання: чи може людина, яка проголошує таку промову щодо мови національних меншин, людина з такими моральними устоями обіймати займану посаду?!», – йдеться у дописі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини