УКРОП пропонує на рівні закону включити навчально-виховні комплекси до системи освіти

21.03.2018

навчально-виховний комплексУ Верховній Раді зареєстровано законопроект, що пропонує на законодавчому рівні включити навчально-виховні комплекси до української системи освіти. Проект закону № 8146 «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» (щодо навчально-виховних комплексів)» розробили народні депутати від УКРОПу Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Олександр Дубінін, Олександр Шевченко та Віктор Шевченко у співпраці з представниками різних фракцій і груп парламенту, – повідомляє прес-служба партії «УКРОП».

Автори документа зазначили: навчально-виховні комплекси передбачають координацію різних освітніх установ для більш якісної підготовки учнів. Таким чином у НВК можуть функціонувати профільні класи і групи, що дають початкову професійну освіту.

Приміром, до структури комплексів можуть входити дитячі садки, школи I-III ступенів, професійно-технічні училища та міжшкільні виробничі комбінати.

«Проблема полягає в тому, що чинна редакція Закону України «Про освіту» виключила можливість такої форми навчального закладу, як навчально-виховний комплекс. Це створює формальні перешкоди для їхнього відкриття. Водночас уже існуючі НВК постали перед ризиком реорганізації», – зауважила нардеп від УКРОПу Ірина Констанкевич.

За її словами, навчально-виховні комплекси мають забезпечувати різнобічний розвиток дітей і підтримку їхнього здоров’я. Крім того, НВК готують дошкільнят до навчання у середній школі, розвивають їхні творчі здібності та формують основні норми загальнолюдської моралі.

«Призначення НВК – створити єдине сприятливе середовище для розвитку творчих здібностей і нахилів дітей від дошкільного етапу до завершення загальної середньої освіти», – додала парламентар.

Зараз в Україні функціонує понад 3,5 тис. НВК-шкіл і понад 3,3 тис. НВК – дошкільних закладів.

«З огляду на вищевказане, доцільно на законодавчому рівні визначити таку форму навчального закладу, як навчально-виховний комплекс», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини