“Мажор”, який напідпитку збив на смерть працівника “Альтфатеру”, відсидить рік за ґратами

18.03.2018

грати 2014Суд замінив умовний термін на покарання у вигляді одного року позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

У травні 2016 року сталася жахлива аварія, що сколихнула усе місто : у ніч на 15 травня 21-річний “мажор”, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, збив 60-річного працівника фірми “Альтфатер”, який загинув на місці пригоди.

Аварія сталася на очах у сина загиблого, котрий працював разом з батьком. Відео аварії, зняте на відеореєстратори очевидців, активно поширювали у мережі Інтернет.

Під час засідання суду юнак пояснив, що повертався з дня народження. Опівночі, їдучи вулицею Героїв Майдану, він відволікся на телефон, а коли підняв очі, побачив перед собою сміттєвоз. Аби уникнути зіткнення, намагався об’їхати його праворуч, але не побачив працівника “Альтфатера” на дорозі, збив його, після чого врізався в електроопору.

Вироком Шевченківського районного суду міста Чернівців від 4 листопада 2016 року йому призначили покарання у вигляді 4-х років і 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Однак суд урахував, що обвинувачений раніше не був судимий, свою вину визнав та розкаявся,  замінив основне покарання на умовний термін. Зіграв на руку вбивці також той факт, що дружина загиблого не має до нього претензій та просила суворо його не карати.

Однак прокурор Чернівецької місцевої прокуратури подав апеляційну скаргу. Суд частково її задовольнив і замінив умовний термін на покарання у вигляді одного року позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Заставу сумою 200 000 гривень, яку внесли через тиждень після арешту хлопця, повернуть заставодавцю.

Вирок опублікований у Єдиному реєстрі судових рішень, – пише promin.cv.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини