Художниця Емма Андієвська заявила, що 100 картин, які вона подарувала Чернівцям, зникли

12.03.2018

АндієвськаВідома українська письменниця й художник, лауреат Шевченківської премії Емма Андієвська заявила про зникнення у Чернівцях майже сотні її картин

Зокрема, Андієвська, розповідаючи про свої виставки по всьому світу, зазначила, що вона подарувала Чернівцям 100 картин, більшість з яких кудись безслідно зникла, – повідомляє espresso.tv з посиланням на Радіо Свобода

«Я подарувала вже картин на цілий музей, і ці картини десь зникли. Мені запропонували у Чернівцях: “Подаруйте нам картини, і ми створимо музей”. І я їм подарувала 100 картин, серед них 20 двометрових картин, решта менших, і які то були картини! А потім почали люди цікавитися музеєм Емми Андієвської у Чернівцях. І дізналися, що ні картин, ні музею нема. Є пару картин, що висять у Музеї імені Федьковича, а решта – невідомо де. Так що зник музей», – сказала Андієвська.

Довідка

Емма Андієвська – українська письменниця, поетеса і художниця, що працює у стилі сюрреалізму та герметизму. Авторка належить до важливих представників модернізму в українській літературі другої половини XX ст.

Народилася 1931 року у Донецьку.

Емма Андієвська є автором двадцяти дев’яти поетичних збірок, п’яти книжок короткої прози, трьох романів та понад дев’яти тисяч картин. Художні виставки художника проходили в США, Канаді, Франції, Німеччині, Австралії, Бразилії, Ізраїлі, Україні та Швейцарії. Поетеса є членом Національної спілки письменників України з 1994 року, українського ПЕН-клубу та Професійного об’єднання художників Баварії.

Більшу частину свого життя Андієвська провела поза Україною, проживаючи в Мюнхені та Нью-Йорку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини