Вважати, що купівля тролейбусів в кредит дозволить на чомусь зекономити, це обманювати себе, – Володимир Середюк

05.03.2018

середюкВалютний кредит на придбання тролейбусів не дасть для міста жодного економічного ефекту. У разі його отримання, з бюджету міста щороку довелося б виділяти як мінімум 15 мільйонів гривень лише на сплату відсотків, не враховуючи саме тіло кредиту.

Ці кошти краще спрямувати на придбання якісних вживаних тролейбусів з Європи, ремонт доріг, будівництво соціальних об’єктів, тощо.

Таку думку журналісту «Чернівці24» висловив заступник Чернівецького міського голови Володимир Середюк.

«Вважати, що купівля тролейбусів в кредит дозволить на чомусь зекономити і за рахунок цього можна буде погашати кредит, це, напевно, обманювати себе. Відсоткова ставка, комісії і все інше тільки без тіла кредиту дають півмільйона євро платежів у рік. По сьогоднішньому курсу це 14-15 мільйонів гривень.

Ми маємо досвід закупівлі гарних тролейбусів «Шкода» по одному мільйону гривень. Тож, у разі отримання кредиту, тільки оплата відсотків  становила б 14-15 тролейбусів.

На мою субєктивну думку, кредит на тролейбуси є соціальним проектом. І треба чітко розуміти скільки ми готові на це виділяти. Якщо ми готові виділити 15 мільйонів гривень на оплату відсотків і плюс ще стільки ж на погашення тіла кредиту, при цьому компенсувати різницю в тарифі 17 мільйонів по тролейбусному управлінню. Крім того, приблизно на таку ж суму компенсацію по пільгових перевезеннях на ЧТУ і 16 мільйонів гривень на приватних перевізників, то тоді треба приймати відповідне рішення. Я не є прихильником таких витрат. Я більше є прихильником затрат на сферу ремонту, будівництва і на те, що дасть відчутний економічний ефект», – зазначив  Володимир Середюк.

На думку заступника мера привабливим у цьому плані є кредит НЕФКО на утеплення шкіл, дитячих садочків та лікарень. У разі його реалізації суттєво покращиться якість перебування у цих установах а також буде досягнута економія бюджетних коштів при оплаті за енергоресурси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини