Конфлікт у “Народному фронті”. Фищук відповів Салагору

27.02.2018

фищукКоментуючи свій конфлікт з однопартійцем по “Народному фронту” начальником Чернівецької митниці ДФС Миколою Салагором, голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук звинуватив буковинських митників у протиправних діях на пунктах пропуску та тиску на державні лісгоспи.

«Як правило, люди не люблять критики, а деякі особистості її взагалі на дух не переносять. Тому, гадаю, у нас і виникли проблеми у стосунках із керівником чернівецької митниці, якому я ставив справедливі запитання щодо протиправних дій на пунктах пропуску, через які особливо страждають наші державні лісгоспи.

Для прикладу, на кожне відвантаження необхідно запрошувати митника. Його ж робота коштує 20 євро на годину. І процес цей нешвидкий. За митником треба приїхати, привезти і відвезти.

Це як шеф-кухар на весіллі. Зрозуміло, що приватний бізнес із цим змушений миритися, бо йому треба виживати. Та я веду мову про державні підприємства, бо коли приватні пропускають без проблем, то про державні цього не скажеш. Керівники Сторожинецького, Берегометського та інших держлісгоспів скаржилися, що митники чомусь взялися саме за них.  І, зрозуміло, що такі підходи митарів створюють їм економічні проблеми.

Тому, приміром, Сокирянський держлісгосп уже тривалий час замитнюється у Кам’янець-Подільському Хмельницької області. Як пояснили мені його керівники, це, в тому числі, й через ці митні побори у 20 євро за годину», – розповів Фищук в інтерв’ю «Голосу України».

Також голова ОДА натякнув, що саме конфлікт з Салагором став причиною появи у ЗМІ низки  замовних публікацій проти нього.

«Зазвичай спостерігаю протягом тривалого часу огульні звинувачення у свій бік, які замовляються деяким місцевим ЗМІ певними особами, до роботи котрих я мав свого часу претензії. Крапку ж над «і» поставить Кабмін – там на розгляді перебуває моє звернення стосовно одного з керівників ДФС України», – додав Фищук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини