Депутат-«фронтовик» Романчишин вимагав скасувати рішення міськради за яке сам голосував

26.02.2018

РоманчишинНа останній сесії Чернівецької міської ради депутати розглядали вимогу обласного управління Держгеокадастру, яке очолює представник «Народного фронту» Юрій Ватаманюк, щодо скасування рішення міської ради про зміну цільового призначення земельної ділянки на вулиці Прутській.

Рішення це було прийняти ще у серпні минулого року. Каспрук на нього вето не накладав, тобто не бачив підстав для цього і вважав рішення депутатів законним.  І ось лише тепер його однопартійці чомусь у цьому засумнівалися.

На жаль, під час сесії керівник міського Держгеокадастру і депутат міськради за квотою «Народного фронту» Андрій Романчишин не зміг навести достатньо аргументів, чому міські обранці мають скасовувати своє рішення. Більше того, як повідомив секретар міської ради Василь Продан у серпні Романчишин сам голосував за це рішення і жодних претензій у нього не було.

В ході обговорення також з’ясувалося, що проект рішення по клопотанню Держгеокадстру був внесений до порядку денного з порушенням Закону «Про доступ до публічної інформації» і його не можна розглядати на лютневій сесії. На місце ж Романчишина поставив начальник юридичного управління Ратуші Олександр Шиба, який повідомив, що у наявній ситуації міськрада не може скасувати своє рішення і клопотання Держгеокадастру не підлягає задоволенню.

«Згідно роз’яснень Конституційного суду міська рада не може самостійно скасувати те рішення на підставі якого виникли певні права і обов’язки суб’єкта. Тому за таких обставин правильним було б відмовити в задоволенні таких клопотань Держгеокадастру. Як Держгеокадастр вважає, що було порушення законодавства він має доводити це в судовому порядку», – повідомив Шиба.

Після цього 24 депутати проголосували за зняття цього питання на довивчення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини