Події на вчорашній сесії Чернівецької міськради – це спланована провокація «Народного фронту», – Анатолій Чесанов

23.02.2018

романчишинПід час вчорашньої сесії Чернівецької міської ради група людей заблокувала сесійну залу та в ультимативній формі вимагала від депутатів прийняти програму «Комфортне місто» з нереальним обсягом фінансування 700 мільйонів гривень.

Очевидці події переконані, що це була спланована акція і людей використали спеціально, адже жодні раціональні аргументи, що програма роздута, що в бюджеті не має стільки коштів, що першочергово треба ремонтувати дороги та розвивати інфраструктуру міста, на них не діяли.

Таку думку у дописі на своїй сторінці у facebook висловив депутат Чернівецької міської ради від фракції «Рідне місто» Анатолій Чесанов.

«Сьогодні, під дбайливим керівництвом однієї радниці мера, група депутатів Чернівецької міської ради від «Народного фронту» привела до Ратуші людей, аби просто зірвати сесію міськради. І не тільки.

Не розібравшись, мешканці декількох будинків наполягали включити до програми «Комфортне місто» декілька своїх міжбудинкових проїздів та утеплення одного будинку. Нічого поганого в цьому немає. Але чому саме ці проїзди чи цей будинок?.. В місті сотні будинків і проїздів які потребують капітального ремонту! Десятки петицій підтримали громадяни.

Виявилося, що людей просто ввели в оману, що їх будинки виключили з Програми Комфортне місто на 2017-2020 роки, а насправді усі ці об’єкти у програмі є! Людям навіть нічого не пояснили.

Чому?..

Чому ляльководи, які привели людей до Ратуші, їм про це не сказали?..

Відповідей декілька. І не одна з них не стосується захисту інтересів цих людей. Перша,- це підбурення громадськості проти депутатів міськради та дискредитація фракції «Рідне місто», а друга, – це пробити фінансування на свої округи, – отримати прихильність.

Загалом на реалізацію усього що передбачено Програмою необхідно більше мільярда гривень. Уявіть,- більше мільярда! Це сотні будинків, міжбудинковий проїздів, вулиць, лікарень, школи, садочки…

У зв’язку з браком коштів, депутатами міськради були визначені пріоритети та прийняте рішення, що саме в цьому році необхідно зробити капітальні ремонти доріг якими рухається громадський транспорт (Головна, Руська, Гагаріна, Січових Стрільців, проспект Незалежності, Героїв Майдану та багато інших вулиць), ремонт мереж Водоканалу, Теплокомуненерго, впровадження заходів НЕФКО по енергозбереженню закладів освіти та навчальних закладів, модернізацію системи міського освітлення, реконструкцію закладів освіти та садочків та фінансування перехідних об’єктів.

Передбачено виділення значних коштів на оновлення електротранспорту, придбання техніки, реконструкцію котелень, закладів освіти та лікарні, на медичне обладнання та багато-багато іншого…

І це правильно.

Депутати пояснили, що Програмою затверджені загальноміські потреби, а в березні, під час розподілу залишків невикористаних коштів 2017 року буде передбачено фінансування на міжбудинкові проїзди та об’єкти по співфінансуванню.

Але ніхто і чути про це не бажав. Бо серед людей були представники Народного фронту, які і не давали можливості знайти компроміс.

Нікого не цікавило, що було затверджено загальноміську програму – програму для усього міста! Але групка популістів забажала протягнути тільки питання на своїх округах.

А усе місто їм просто по-барабану!

Треба чітко усвідомлювати, що програму на рік треба затверджувати під чітке фінансування, а решта робити у наступних роках.

Якщо по іншому, тоді чиновники прикриваючись роздутою, не чіткою програмою одноосібно будуть вирішувати які об’єкти треба робити, а які ні. А місто буде продовжувати знаходитися далі в такому жахливому стані, бо робили усе на свій розсуд і програми ніхто не притримувався.

Але ми нарешті поклали цьому край.

Так що це було,- на сесії?..

Це була підготовлена провокація – відповідь на підписаний Меморандум між керівництвом міста та керівниками усіх фракцій міської ради, який визначив напрямок розвитку нашого міста!

Узгодженість та злагоджена робота ні мера, ні Народний фронт просто не цікавить! На жаль», – зазначає Анатолій Чесанов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини