Кількість отруєних на весіллі у Глибоцькому районі зростає
На даний момент захворіло 24 особи, з яких на стаціонарному лікуванні в Глибоцькій ЦРЛ перебуває 11 хворих, обласній клінічній лікарні – 2 хворих, обласній дитячій клінічній лікарні – 1 дитина, амбулаторно лікуються 10 хворих.
Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів продовжується. Лабораторні дослідження тривають.
Рішенням позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Глибоцькій районній державній адміністрації подальша діяльність закладу тимчасово призупинена, – повідомляє Чернівецькій лабораторний центр МОЗ України.
Водночас, як розповів acc.cv.ua керівник ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Олександр Александрюк, під час епідрозслідування встановлена низка порушень вимог чинного законодавства. Заклад не зареєстрований згідно наказу МінАПК від 10.02.2016 року № 39, відсутні технологічні картки для приготування страв.
«Під час приготування страв ковбасу могли нарізати на дошці, де перед тим розробляли сире м`ясо, виявили ми й порушення товарного сусідства – овочі, риба, печінка, сире мясо зберігались поруч. А страви, які залишились після першого дня бенкету, подали гостям наступного дня», – зазначив фахівець.
Нагадаємо, що люди почали звертатися до медиків після того як відвідали весілля у ресторані «Париж» в селі Сучевени Глибоцького району.
Залишити відповідь