Щоб купити престижні авто, буковинські посадовці змушені роками жити впроголодь

06.10.2016

Журналісти сайту «Новини Буковини» підняли ті питання, які всі в суспільстві розуміють, але вголос про них не говорять, оскільки розуміють, що марно, адже якщо нас намагаються надурити правоохоронці, то й правди немає у кого шукати, і скаржитись на їх корупційні дії також немає кому, бо схоже, що саме вони і є верхівкою цього процесу. А достатньо лише подивитись на задекларовані статки високопосадовців і порівняти їх з вартістю їх автомобілів…

avto

Пристрасть до дорогих автівок може згубити буковинських високопосадовців. Державні службовці ладні нічого не купувати, включно з їжею, протягом років, аби зібрати потрібну суму коштів для придбання елітних засобів пересування. Принаймні, такий висновок можна зробити, аналізуючи їх доходи та автомобілі, якими вони володіють.

«Новини Буковини» вибірково проаналізували декларації за 2015 рік чотирьох керівників державних структур на Буковині, які й самі мали б слідкувати за відповідністю у громадян задекларованого та наявного.

Усі здійснені нами розрахунки є приблизними через коливання курсу гривні, різний рівень доходів посадовців протягом різних років. Попри те, аналіз дає змогу побачити, на які жертви заради сталевих коней готові йти керівники держорганів та установ. При цьому, ми використовували у розрахунках середню вартість вживаних автомобілів станом на жовтень цього року.

Отож, начальник Головного управління Національної поліції України в Чернівецькій області Сергій Пілігрім протягом 2015 року заробив 160 840 гривень. У декларації головний поліцейський краю не вказав інших доходів. Він володіє автомобілем Фольксваген Пассат В7 2012 року випуску. На вторинному ринку вартість такого авто становить близько 20 тисяч доларів або понад 517 тисяч гривень. Виходячи із задекларованої зарплатні, Сергій Пілігрим мав би на свій автомобіль заробляти понад три роки, ні на що інше коштів не витрачаючи.

В.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак у 2015 році заробив 67 487 гривень, а члени його родини 83 982, разом заробіток склав 151 469 гривень. При цьому, Шпак володіє автомобілем Тойота Авенсіс 2012 року, вартість якої нині становить приблизно 18 тис доларів або понад 465 тисяч гривень. Таким чином, вся родина податківця працювала аби заробити на авто три роки, обмежуючи себе у всьому.

А ось прокурор Чернівецької області Микола Якимчук та його дружина нічого не їли лише трохи більше року. Оскільки їх спільні доходи за 2015 рік становили 552 300 гривень, а Мерседес GL 2008 року, на якому їздить прокурор, вартує приблизно 25 тисяч доларів або майже 647 тисяч гривень.

Справжнім майстром з приборкування усіх бажань, окрім бажання володіти дорогим позашляховиком є начальник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор, який у декларації за минулий рік показав доходи у сумі 106 731 гривню. А автомобіль, яким володіє митник, – Тойота Прадо 2012 року, – вартує на вторинному ринку приблизно 35 тисяч доларів або понад 905 тисяч гривень. Відтак, із такою зарплатнею Салагор мав би заробляти на своє авто, нічого іншого не купуючи, протягом восьми з половиною років. Такому вмінню позаздрять навіть індійські йоги.

Джерело: «Новини Буковини»

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини