Активісти вкотре вимагають звільнити головного митника Буковини Салагора

11.04.2016
protest_11_04

фото: promin.cv.ua

Буковинські активісти, які вимагають звільнення головного митника Чернівецької області Миколи Салагора сьогодні провели чергову акцію протесту та перекрили трасу біля села Стерче.

«2 лютого ми провели першу акцію на КПП «Порубне», і теж була вимога відставки Салагора. Тоді ми простояли цілий день, до нас приєдналися навіть правоохоронці. Вони запевнили, що беззаконня на митниці припиниться, і Салагор більше не буде вчиняти протиправних дій. Але, як ми бачимо, цього не відбулося. Досі нікого не притягнуто до відповідальності за ту партію контрабанди героїну, яку пропустили на румунську сторону – а це 333 кг героїну на суму 40 млн євро», – повідомив promin.cv.ua громадський активіст та організатор акції протесту Ігор Жижиян.

Мітингувальники розповідають, КПП “Порубне” – найскладніший пункт пропуску в Україні. Окрім цього, люди додають, часто на власні очі бачили, як митники беруть хабарі. Активісти навіть зверталися до голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука, аби той посприяв звільненню Салагора, але він на заяву так і не відреагував.

Акція тривала близько п’яти годин. Врешті до обурених буковинців приєднався голова Глибоцької РДА Георгій Придій та попросив активістів завершити акцію із перекриття траси і дозволити транспорту проїхати. За словами чиновника, Глибоцька РДА підтримує активістів та надішле листа до фіскальної служби області із проханням звільнити з посади начальника Чернівецької митниці ДФС Миколу Салагора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини