На Буковині люди готують для військових домашню їжу відрами

04.03.2015

У містечку Заставна Чернівецької області місцеві жителі варять, коптять та випікають десятки кілограмів домашніх смаколиків для українських військовослужбовців у зоні АТО.

Протягом місяця городяни приготували для бійців: 58 відер голубців, 44 відра налисників, 12 відер начинки, 15 відер шашлика, 18 відер капусти з м’ясом, 39 ящиків буженини, 150 кг копченої риби, 300 буханок хліба і тисячу булочок. Про це повідомляє molbuk.ua.

 “Готуємо всі щиро, на совість. Люди приносять гроші, дають продукти. Навіть з-за кордону нам передали дві тисячі гривень. Військовослужбовці часто телефонують із зони АТО, шлють смс, дякують нам”, – розповідає Марія Мякота, викладач Вищого професійного училища № 24.

 “Якось моя подруга Світлана зустрілася з чернівецькими волонтерами з організації” Буковина – українському війську “, – згадує пані Марія. – Вони запитали, хто знає людей, які можуть готувати домашню їжу. І подруга дала номер мого мобільника. Коли волонтери зателефонували мені, я відразу ж погодилася. Спочатку нас було шестеро. Допомагали парафіяни місцевої церкви, які принесли трохи продуктів. Перший раз ми відправили 21 відро голубців і начинки. Другий раз вже було 45 відер. А потім ми почали купувати свиней. Приходили все більше людей, збільшувався асортимент. Цього разу прийшли до півсотні людей “.

“Коли наші хлопці повернуться додому, ми влаштуємо для них грандіозну переможну зустріч. Заріжемо п’ять кабанів і накриємо столи на всю Заставну, – обіцяє журналістам волонтер Люба”

Фото:molbuk.ua

cher cher5 cher8

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини