У Чернівцях буде створено музей постреволюції. Вперше у світі

10.06.2014

 

 Сутність нового  проекту в тому, щоб увічнити не саму революцію, а те, що сталося безпосередньо після неї. Задум з подібною концепцією буде реалізовано вперше у світі. 

Найбільший розділ буде присвячено українській революції 2014 року. Деякі експонати будуть мати місцеве значення, як-то: вже замовлена картина відомому художнику Холоменяку із сюжетом  «Генерал Салагор повертається на митницю», крім того  в музеї у розділі “Я за свободу”  будуть розміщені скани фейсбучних сторінок особливо палких і відомих вболівальників подій із побажаннями опонентам, до того ж в експозиції будуть багато представлені портрети осіб із детальними біографіями, що отримали владу внаслідок видатних подій.  

 Планують зробити і всеукраїнську експозицію. Тому ж Холоменяку, наприклад, замовлено картину «Міністр Аваков із посадовцями пишуть звіт про загибель Сашка Білого» за мотивами відомої картини Рєпіна. Втім, багато експонатів буде присвячено не видатним особам, а постреволюційним змінам у житті звичайних людей. З тим, щоб показати, що конкретно отримали вони внаслідок революційних змін. Оскільки у Чернівцях вже двадцять років планують розвивати туризм, то автори проекту(серед яких шановані громадські організації та солідні меценати) сподіваються на успіх і затребуваність  ідеї.  Вважають вони, що експозиція матиме велике виховне значення і її будуть відвідувати школярі та студенти.  Після створення експозиції її планують навіть зробити переїзною, з тим, щоб показувати у сусідніх областях. У подальших планах – більш глобальне розкриття явища революції. Будуть досліджені не тільки українська, але й найбільш відомі революції світу: кубинська, “арабська весна” тощо. Офіційна презентація  проекту незабаром .

Крім документів та експонатів в музеї буде представлені мистецькі роботи, зокрема, розпис ” Дорога благих намірів”.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини