“Хто не з нами, того люструють”(хто “пішов” керівника СБУ?)

13.03.2014

                                   Дерибан, як джаз, вимагає свободи імпровізації

Автор: Захар Подкидишев

Так звана обурена громадськість міста, представлена самопроголошеною «Самообороною Буковини», яку контролює «Батьківщина таки досягла свого: кількаденний начальник обласного управління СБУ Юрій Кіцул подав у відставку. І цього варто було очікувати.

загруженное1

Юрій Кіцул

Спочатку заяву з вимогою такої відставки підписали екс-митник Салагор (що досить цікаво, тому що це, вочевидь,  можливий клієнт СБУ  у минулому чи майбутньому), підприємця з Калинівського ринку Марія Філіпчук(мабуть головний спеціаліст з безпеки батьквщини), депутат міськради Юрій Ватаманюк, і наприкінці  був скромний підпис від «ПС» Володимира Рясова, який вочевидь вирішив, що всі хто у владі достатньо довго , так чи інакше заслуговують люстрації.  Це було логічним, окрім одного, але дуже суттєвого «але». Кіцул не з кампанії Яценюка-Бурбака-Федорука(отже і Салагора, Філіпчук, Ватаманюка) І він їм заважав і продовжував би заважати набагато більше активіста Рясова.

 Втім, відчувалося, що заяви Салагора не вистачило для якихось зрушень.  Та й незрозуміло, чому підписанти мають визначати цю кадрову зміну. Тож сьогодні під стіни СБУ прийшли активісти Самооборони і студенти, які завжди знають, що роблять.  Показово, що менш залежний від політичних впливів ПС в цей час займався зовсім іншим(він опротестовував міліцейські призначення). 

Ми вже писали про те, що клан Яценюка-Бурбака за активної підтримки колишнього мера Чернівців Миколи Федорука вирішив тріумфально підім’яти під себе всю Буковину.

У місті переворот було здійснити легше. Депутати обрали маріонеткового секретаря, і дерибан пішов. Тепер залишилося поставити своїх контролерів. На рівні області це зробити важче, бо призначення здійснюються з Києва. А там вже діють декілька груп впливу. 

Цією акцією неформальна буковинська влада дала чітко зрозуміти, що будь-яка яка особа, яка їх не влаштовує одразу стане об’єктом «народного гніву» та такої бажаної народом люстрації. Але, народ зауважимо не хотів би люстрації за клановю приналежнстю. Тму що взагалі позбавляє суспільства будь-якого контролю.

Першою жетртвою дерибанно-вмотивованої люстрації став якраз Юрій Кіцул. Він був не з вселої “гоп-кампанії” Яценюка, для якої навіть відносно незалежний керівник потужного силового відомства був досить таки небезпечний. Бо завжди міг зацікавитися їхніми темними справами.Як минулими так і майбутніми Тож, навіщо, здійснюючи незаконні оборудки, завжди з острахом оглядатися, а потім ще й з кимось домовлятися, коли набагато простіше отримати свого начальника, і справа у капелюсі. Дерибан, як джаз вимагає свободи імпровізації. .

Для того, щоб зняти Кіцула навіть не треба було розігрувати хитромудрих комбінацій. Головне зібрати сотню-другу людей. Патетично надихнути їх, що вони громада, і дохідливо пояснити коли і на кого треба кричати слово «лопата». І вони все зроблять. Ще й безкоштовно. Саме так і відбулося у випадку з Кіцулом. Його заява логічна.  Працювати все одно б не дали. Тому і написав рапорт.

Тепер справа залишається за малим – отримати свого у дошку начальника обласного СБУ. Основним претендентом є нинішній перший заступник начальника Ігор Довгошеєв – помічник народного депутата Миколи Федорука та керівник охоронної фірми «ЗУБР» (за неофіційною інформацією її бійці, брали участь у штурмі ОДА 24 січня).Що буде з областю, якщо його призначать – не важко здогадатися. Тут залишаться лише активісти без ресурсу, яких  обвіли  майстри політичного дріблінгу.

Тож, залишається сподіватися, що голові СБУ Валентину Наливайченку стане мужності не піддаватися на тиск та провокації, і призначити на посаду начальника СБУ краю нейтральну людину, яка хоч якось буде стримувати дерибанний бліцкриг Яценюка та його поплічників.   

1394706661_piket_1

      

Коментарі
  • Не делай голубые глазки, как сказал секретарь горсовета. Кицул – креатура Фирташа на Буковине, проталкивала его Оксана Продан. Фирташа вчера арестовали в Вене и у Кицула не осталось политической крыши. Когда на Буковине выметают команду Фирташа, отставка Кицула -закономерна.

  • И что от этого меняется? Подкидышев все правильно написал. Нет Кицула, ворота для дерибана одним кланом открыты – делай что хочешь. все свои, чего стесняться

  • Пожалуйста в студию , результаты дерибана первой сессии. И не проекты решений ,подготовленные еще Михайлишиным, которые как писаную торбу носит Билогорка, а проголосованные решения.

    • на первой сессии у вас самым важным вопросом было переименовать улицы ))))))))))

  • А Директора Цюпака ,Я С , Черновицкой Дирекции Укр Почта ,когда уже снимут с должности (Он Ведь в Партии Регионов столько людей по сокращал с должности ,люди без работы а он жирует в месте со своими замами ,люди которые работают на почте в Черновцах пишите не стесняйтесь про Цюпака и его банду .

  • Куда смотрит народная Самооборона Правый Сектор ,опозиция Всех Регионалов поснимали с Должностей в Черновцах ,Здравоохранения Культуры (А Цюпак Укр Почта Регионал и дальше сидит на своем рабочем месте(Имей смелость уйди, уже достал людей своим тупым руководством ,ты не достоин своей должности (За время ремонта Столько денег ушло типа на ремонт Укр почты (Но и своей квартиры Своего мини Мижигорья на Роще (

  • А что из этого всего выйдет – вот вопрос?
    Ответ: Ничего хорошего. Мы съедаем друг друга,
    как пауки в банке.

  • Правий сектор зверніть увагу на Держспоживстандарт та керівництво Боднаря Л.М. – хапугу та легендарного менеджера

  • Нас долго пугали “возвратом 90-хх”. Где-то кого-то убили – “вернулись девяностые!”
    Когда о чем-то часто говоришь, оно, бывает, происходит.
    Вдумайтесь.
    Тогда – спортивные костюмы.
    Сейчас – камуфляж.
    Тогда – ношение оружия почти в открытую.
    Сейчас – ношение оружия в открытую.
    Тогда – бригады.
    Сейчас – сотни.
    Тогда – если менты и взяли, то отпустят.
    Сейчас – если менты и взяли, то отпустят. Даже за убийство.
    Тогда – страх “гражданских” перед силой и понимание беззащитности.
    Сейчас – ну, вы поняли.
    Есть еще колоссальная масса совпадений. И голодные малолетки, желающие “все и сразу”, и нежелание “бойцов” элементарно работать.
    Единственное отличие – тогда, возможно, НЕ БЫЛО столько оружия на руках. И даже бригадные не могли себя чувствовать настолько свободно в Киеве.

  • Люди!!! Ви що. подуріли вже геть? Що коїться? Тепер що, професійність і досвід уже не цінуються, не грають ролі ????Адже як у вас щось, не дай Боже, болить – ви шукаєте гарного лікаря, а не “крикуна ” з майдану. Державна безпека – це не охоронна фірма, це щось трошки інше. Не здається дивним, що вимога відставки висувається достатньо молодій людині тільки на підставі того, що призначається на посаду в область уже втретє за 10 років (решта звинувачень – голослівні) ? Може він забагато знає про всіх і про все і тому був би занадто незручним? Набагато безпечніше поставити ,як говорять . нейтральну людину без належного досвіду роботи. Так більше гарантії, що вдасться виловити якомога більше рибки в каламутній воді.

  • А ви чо раніше не бачили, що коїться в цій революції? Бачили очі що купували, їжте, хоч
    повилазьте. Сьогодні знову приїхали студенти
    з Івана- Франківська, знову мають когось люструвати.
    Що вони мають до нашого міста? Нікого і нічого
    не знають, а люструють. Так може скластися всіх
    професіоналів поразганяють.

  • Блестящие сравнения. Но одно но: многие предвидели
    это и успели удрать, профессионалы и простые хорошие работяги. Жаль, их очень не хватает.

  • Слідуючим керівником обласного СБУ буде Микола Федорук, усі забули, що він полковник СБУ у запасі

    • не будет.Трохимич хитрее – не светился. знал чем обернется. а эти фронт измен влипли по полной.

  • когда начнутся военные действия в Крыму, необходимо всех этих в камуфляжах возле СБУ собрать и отправить на передовую в Крым или на восток. и первым Сергея Лазарева. пусть защищает портфели и маэтки Яценюка и Бурбака.
    если будет упираться – штыками и пинками в спину “пшел вперед, деятель!”

  • Стаття 343. Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини