Копчення продуктів димом визнано шкідливим для здоров’я
Про багатовікової традиції коптити ковбаси, рибу і сало, жителям країн Євросоюзу доведеться забути. Приготовлені таким чином, будуть віднесені до категорії небезпечних для здоров’я, пише AGROXXI. Цікаво, що заборонити копчення м’яса та інших напівфабрикатів за допомогою деревного диму Європейська Комісія планувала вже не перший рік. Раніше проти подібних змін не висловлювалися жодна з 28 країн Союзу. Зараз відреагувала лише Польща. В даний момент Європейська Комісія замислюється над тим, що ж робити з багатовіковою європейською традицією коптити м’ясо і рибу на деревному димі і чи можна як-небудь пом’якшити вимоги, щоб вона ні канула в небуття.
Що ж до безлічі виробників традиційних копченостей, їм доведеться ще довести, що в їх ароматному м’ясі і салі немає небезпечних для здоров’я речовин.
Підготувала Альона Чорна
Залишити відповідь