Копчення продуктів димом визнано шкідливим для здоров’я

16.01.2014

thumb-dbe73419f7b2808708f890571809f22eПро багатовікової традиції коптити ковбаси, рибу і сало, жителям країн Євросоюзу доведеться забути. Приготовлені таким чином, будуть віднесені до категорії небезпечних для здоров’я, пише AGROXXI. Цікаво, що заборонити копчення м’яса та інших напівфабрикатів за допомогою деревного диму Європейська Комісія планувала вже не перший рік. Раніше проти подібних змін не висловлювалися жодна з 28 країн Союзу. Зараз відреагувала лише Польща. В даний момент Європейська Комісія замислюється над тим, що ж робити з багатовіковою європейською традицією коптити м’ясо і рибу на деревному димі і чи можна як-небудь пом’якшити вимоги, щоб вона ні канула в небуття.

Що ж до безлічі виробників традиційних копченостей, їм доведеться ще довести, що в їх ароматному м’ясі і салі немає небезпечних для здоров’я речовин.

Підготувала Альона Чорна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини