ТОП – 7 джерел вітамінів узимку
11.12.2013
З приходом зими починає відчуватися нестача вітамінів. Додайте в свій раціон продукти, які допоможуть компенсувати цей дефіцит і дозволять добре себе почувати.
- Квашена капуста. У ній зберігаються вітаміни С, К, групи В, а також мікро -і макроелементи, необхідні організму. Молочна та оцтова кислота, якими капуста збагачується під час бродіння, покращує травлення.
- Продукти, багаті вітаміном D. Включіть до раціону яйця, рибу, ікру риби, печінку, вершкове масло, молоко. Це допоможе підвищити імунітет, поліпшити стан шкіри.
- Заморожені ягоди. Заготовлені з літа, заморожені полуниця, смородина, вишня є відмінними джерелами вітамінів і мікроелементів, на відміну від варення та консервованих компотів. З заморожених ягід можна готувати желе та смузі або їсти з йогуртом чи сиром.
- Журавлина. Багата вітамінами С і РР. Останній сприяє засвоєнню аскорбінової кислоти. Володіє сильними властивостями антиоксиданту.
- Зелень. Суха зелень, заготовлена з осені, так само корисна, як і свіжа.
- Овочі та фрукти. До «зимових» овочів, моркви, буряку, редьки, цибулі, можна додавати парникові овочі, фрукти і зелень.
- Екзотичні фрукти. Вони також корисні, як і ті, що ростуть на нашій території. Особливо рекомендуються ківі та авокадо, зазначає likar.info.
Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.
Залишити відповідь