ТОП – 7 джерел вітамінів узимку

11.12.2013

thumb-093afce5a7fbdcb6bac819510adc623bЗ приходом зими починає відчуватися нестача вітамінів. Додайте в свій раціон продукти, які допоможуть компенсувати цей дефіцит і дозволять добре себе почувати.

  1. Квашена капуста. У ній зберігаються вітаміни С, К, групи В, а також мікро -і макроелементи, необхідні організму. Молочна та оцтова кислота, якими капуста збагачується під час бродіння, покращує травлення.
  2. Продукти, багаті вітаміном D. Включіть до раціону яйця, рибу, ікру риби, печінку, вершкове масло, молоко. Це допоможе підвищити імунітет, поліпшити стан шкіри.
  3. Заморожені ягоди. Заготовлені з літа, заморожені полуниця, смородина, вишня є відмінними джерелами вітамінів і мікроелементів, на відміну від варення та консервованих компотів. З заморожених ягід можна готувати желе та смузі або їсти з йогуртом чи сиром.
  4. Журавлина. Багата вітамінами С і РР. Останній сприяє засвоєнню аскорбінової кислоти. Володіє сильними властивостями антиоксиданту.
  5. Зелень. Суха зелень, заготовлена з осені, так само корисна, як і свіжа.
  6. Овочі та фрукти. До «зимових» овочів, моркви, буряку, редьки, цибулі, можна додавати парникові овочі, фрукти і зелень.
  7. Екзотичні фрукти. Вони також корисні, як і ті, що ростуть на нашій території. Особливо рекомендуються ківі та авокадо, зазначає likar.info.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини