Депутати Чернівецької міської ради звернулися до прокуратури з проханням відкрити кримінальне провадження стосовно блокування роботи міської ради

06.12.2013

dsc088323 депутати Чернівецької міської ради підписали заяву, в якій просять прокурора області відкрити кримінальне провадження стосовно осіб, винних в організації захоплення та блокування міської ради під час проведення сесії 2 грудня 2013 року.

Серед підписантів – представники фракцій Партії регіонів, «Наша Україна», «Батьківщина»  (депутати, які пройшли за партсписком, але були виключені з партії за створення більшості з ПР), а також позафракційні.

Про це повідомляє IA ZIK.

Депутати Чернівецької міської ради стверджують, що були свідками того, хто підбурював людей з Євромайдану до протиправних дій і керував цими діями. Зокрема, депутати заявляють, що група осіб та деякі депутати Чернівецької міської ради із фракції «За Батьківщину», використовуючи та зловживаючи довірою молоді із Євромайдану, заради власних корисних цілей вчинили протиправні дії, заблокувавши вихід із сесійної зали міської ради після того, як у роботі поточної сесії було оголошено перерву.

Вони також звертають увагу на те, що у ході спілкування з молоддю, яка кілька годин поспіль блокувала сесійну залу, їм стало відомо, що більшість із них – мешканці інших областей та не є членами територіальної громади міста Чернівці й брали участь у блокуванні міської ради за винагороду. Окрім того, за інформацією цих депутатів, 2 грудня ввечері громадські активісти та працівники міліції затримали групу осіб, які пронесли в приміщення міської ради пластикову ємність з бензином, а також пристрої для підпалу.

Депутати просять прокурора області відкрити кримінальне провадження стосовно осіб, винних в організації захоплення та блокування міської ради.

Одна із підписантів цього звернення, депутат міської ради Марина Гаєвська ще 3 грудня на сесії міської ради заявила, що бачила, як настанови студентам – учасникам блокування давали колишній член виконкому Олексій Коломієць (партія «УДАР») та депутат облради Микола Салагор (ВО «Батьківщина»). Марина Гаєвська запевнила, що звертатиметься до правоохоронців з проханням розглянути дану ситуацію.

Текст звернення:

Другого грудня 2013 року вся громадськість, журналісти та мешканці міста були свідками та спостерігали в режимі онлайн (наживо) по телевізору та інших відеопристроях події, які відбулись у Чернівецькій міській раді.
Керівник депутатської фракції “За Батьківщину” О. П. Каспрук після прийняття міською радою рішення, в якому вона дала оцінку подіям, що відбулися в ніч 30 листопада 2013 року в місті Києві, в порушення Закону України “Про доступ до публічної інформації” та Регламенту міської ради під тиском натовпу, який заздалегідь був заведений до сесійної зали міської ради, вимагав включення до порядку денного питання про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради за те, що він підписав адміністративний позов до суду.

Використовуючи та зловживаючи довірою молоді із Євромайдану заради власних корисних цілей, група осіб та деякі депутати Чернівецької міської ради із фракції “За Батьківщину” вчинили протиправні дії, заблокувавши вихід із сесійної зали міської ради після того, як у роботі поточної сесії було оголошено перерву. Тим самим не надали можливості секретарю та депутатам міської ради сповістити учасників Євромайдану, що знаходились перед Ратушею, про ухвалене на сесії рішення щодо подій в ніч на 30 листопада 2013 року в місті Києві та відповідні вимоги у цьому зв’язку до вищих органів влади України.

У ході спілкування з молоддю, яка кілька годин поспіль блокувала сесійну залу, нам стало відомо, що більшість із них – мешканці інших областей та не є членами територіальної громади міста чернівці й брали участь у блокуванні міської ради за винагороду.

Окрім того, 2 грудня ввечері громадські активісти та працівники міліції затримали групу осіб, які пронесли в приміщення міської ради пластикову ємність з бензином, а також пристрої для підпалу.

Ми були свідками того, хто підбурював людей з Євромайдану до протиправних дій і керував упродовж дня і вечора їхніми діями.

Звертаємося до прокурора області щодо відкриття кримінального провадження стосовно осіб, винних в організації захоплення та блокування міської ради під час проведення сесії 2 грудня 2013 року.

Сподіваємося, що правоохоронні органи дадуть належну правову оцінку зазначеним діям та вживуть передбачених законодавством заходів до винних осіб.

Органи місцевого самоврядування при прийнятті рішень мають керуватися принципом законності й не можуть піддаватися тиску натовпу з метою прийняття протиправних та незаконних рішень.

Депутати Чернівецької міської ради

Прокурору Чернівецької області
Державному раднику юстиції 3 класу
Павлюку П. В.

Надсилаємо для розгляду та вжиття відповідних заходів заяву депутатів Чернівецької міської ради з приводу подій, що відбулися у міській раді 2 грудня 2013 року.
Про результати розгляду просимо інформувати міську раду та громадськість міста.

Керівник депутатської фракції “Батьківщина” А. Чесанов
Керівник депутатської фракції Партії регіонів В. Дутчак
Керівник депутатської фракції партії “Наша Україна” В. Чинуш

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини