Дослідження показали, що часник запобігає зараженню дитячих продуктів харчування
Дослідження Університету Британської Колумбії показало: звичайний часник здатний убезпечити маленьких дітей від смертельної інфекції Cronobacter sakazakii. Цей патоген може потрапити в організм з їжею, викликавши в підсумку сепсис і менінгіт. Як показали тести, два з’єднання з часнику — діаллілсульфід і Аджоєв — при додаванні в дитяче харчування забезпечують захист від даного патогена. Причому, фахівці говорять про те, що з’єднання з часнику можна використовувати на будь-якій стадії виробництва дитячих продуктів харчування, повідомляє meddaily.ru. Сполуки запобігають зараженню C. sakazakii на поверхні продуктів, під час переробки інгредієнтів, в процесі упаковки і навіть доставки. Зараз, приміром, труби, по яких надходить молоко на заводи, обробляють хлором і іншими хімікатами. Але з’єднання з часнику являють собою безпечну, природну альтернативу.
Залишити відповідь