Вчені визначили, яка риба убезпечить від хвороб серця
03.12.2013
Вживання тунця два рази на тиждень допомагає скоротити ризик смерті від серцевих захворювань на третину, повідомляють дослідники з Гарвардського університету. Вони виявили, що жирні кислоти Омега-3, які містяться в свіжому тунці і лососеві, здатні захистити серце. Ці кислоти сприяють зниженню кров’яного тиску і частоти серцевих скорочень. Друге дослідження, проведене вченими з Університету Вашингтона серед літніх людей, продемонструвало аналогічні результати. Серед тих, хто їв тунець два і більше разів на тиждень, ризик смерті від серцевих захворювань був на 50% нижче. Однак це стосується тільки запеченої риби. Смажена риба не буде мати той же ефект, кажуть дослідники, повідомляє kedem.ru.
Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.
Залишити відповідь