Британці через кризу відмовляються від свіжих овочів та фруктів
Дослідження, проведене в Британії, показало, що молоді родини через кризу скоротили споживання свіжих фруктів та овочів, а натомість більше почали їсти продукти, які пройшли технологічну обробку. В рамках дослідження науковці аналізували 15 тисяч родин. Серед тих, хто найбільше скоротив споживання свіжих овочів та фруктів – пенсіонери, родини з маленькими дітьми та самотні батьки. Науковці з Інституту фінансових досліджень вивчали дані за період з 2008 по 2012 рік, що дало їм змогу визначити вплив рецесії на витрати. За даними дослідження, британці стали витрачати на харчі менше грошей, але також і скоротили частку свіжих фруктів та овочів, перейшовши на більш шкідливу для здоров’я “оброблену їжу”. В результаті, в їхньому раціоні побільшало насичених жирів та цукру. У раціоні пенсіонерів стало більше жирних продуктів, а в родинах з маленькими дітьми стали їсти більше солодкого. Спеціалісти з Children’s Food Trust називають цю тенденцію такою, що викликає занепокоєння. Вони наголошують на тому, як важливо добре годувати дітей і як це стало зараз складно. “Нам треба, щоби діти їли менше їжі з насиченими жирами, сіллю та цукром, а не більше”, – каже виконавчий директор Children’s Food Trust Лінда Креган. Інститут фінансових досліджень також презентував другий звіт, з результатами споживання за період з 1980 по 2009 роки. Виявилося, що британці споживають менше калорій, але при цьому в середньому стали важити більше.
Коментарі
нАСЫЩЕННЫЕ ЖИРЫ, СОЛЬ И САХАР ВРЕДНЫ ДЛЯ ЗДОРОВЬЯ, А НАДО БОЛЬШЕ ОВОЩЕЙ, А ФРУКТЫ
ЛУЧШЕ ЕСТЬ ДО 4 ЧАСОВ ДНЯ, НА УЖИН ЧУТЬ ОБРАБОТАННЫЕ ОВОЩИ И КУСОЧЕК НЕЖИРНОЙ
ИНДЕЙКИ ИЛИ КУРИЦЫ , БЕЛОЕ МЯСО.