Наливайченко виступив за рішуче наведення порядку в земельній сфері

25.04.2019

НаливБудь-який законопроект, який стосується ринку землі та приватизації, має бути погоджений із громадськістю, а вже потім розглядатися в парламенті. Причому в новому парламенті. Про це лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко говорив в ефірі телеканалу Еспресо, – пише прес-служба “Справедливості”.

«Нова влада має нарешті вирішити ключові питання в земельній сфері. По-перше, треба рішуче навести порядок, зокрема в земельному кадастрі. По-друге, законом необхідно закріпити право громадян на володіння землею», — заявив Наливайченко.

Він наголосив на недопущенні приватизації землі іноземцями.

«Окрім цього, маємо ухвалити новий закон про надрокористування в Україні, за яким прибуток від використання природних ресурсів надходитиме в бюджет, тобто до громадян України», — сказав політик.

За його словами, це має бути перша й найбільш прозора строка бюджету. До того ж, це конституційне право громадян, яке закріплене в основному законі України.

«Від видобутку нафти, газу й будь-яких інших копалин українці мають отримувати дивіденди, як це робиться, наприклад, в арабських країнах. Прибуток від надрокористування має надходити у вигляді надбавок до зарплат, пенсій і соціальних виплат», — підкреслив лідер «Справедливості».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини