Чи звільнять проректора Чернівецького університету Сільву Марут?

23.04.2019

181211_марут.mp4_snapshot_01.57+Всі три претенденти на посаду ректора Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича заявили про звільнення і небажання в подальшому працювати з проректором і головним бухгалтером університету Сільвою Марут. Першим про це в інтерв’ю для «БукІнфо» заявив проректор Роман Петришин, зараз це публічно робить в.о. ректора Олег Ангельський через бурбаківські «BukNews» і «Молодий буковинець». Третій претендент – професор Микола Боднарук, за моєю інформацією, також на зустрічах зі студентами та викладачами заявляє про небажання працювати з «токсичним» новоселицьким кадром.

Тож, завдячуючи тому, що Роман Петришин першим відкрито заявив, що час Марут минув, чим змусив інших кандидатів публічно задекларувати свою позицію – складається ідеальна ситуація, коли бажання студентів, викладачів, громадських активістів і всіх трьох претендентів на посаду ректора збіглись в одній точці. Олег Ангельський має звільнити Марут!

Він єдиний з кандидатів, хто може це зробити вже сьогодні. Він міг це здійснити в перший же день свого призначення, але не побажав. Однак зараз, дивлячись на невідворотність своєї поразки, в.о. ректора різко «прозрів» і під тиском інших кандидатів хоче здійснити те, що мав зробити в перший же день свого політично вмотивованого призначення.

Олегу Ангельському не треба чекати результатів виборів ректора. Обіцянка звільнити Марут – це єдиний більш-менш адекватний намір, який він може здійснити вже сьогодні. Його слова та порожні обіцянки про підвищення зарплат викладачам виглядають неправдивим популізмом, зважаючи на те, що, перебуваючи на посаді в.о. ректора, Олег Ангельський тільки втрачав гроші Чернівецького університету через некомпетентність.

Олег В’ячеславович зі всіх своїх публічних обіцянок може здійснити лише одну: звільнити Сільву Марут протягом наступних 3 днів. Якщо в.о. ректора не зробить цього зараз, то вже не зробить ніколи!

Михайло Шморгун — спеціально для «Буковинського центру»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини