В Україні потрібно сформувати Уряд за принципом професіоналізму, а не партійних квот

22.04.2019

рабікВ Україні необхідно сформувати професійний уряд, що не має зв’язків з партіями. Таку думку висловив народний депутат і глава партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабинович в ефірі програми «Пульс» на телеканалі «112 Україна».

Народний депутат підкреслив, що потрібно поставити крапку в практиці розподілу місць в уряді за квотою партій, що сформували коаліцію у Верховній Раді.

«Нам потрібно сформувати уряд, в якому парламентарії не будуть розподіляти портфелі за квотами. Нам необхідний професійний уряд, який не має зв’язку з партіями», – заявив політик.

Парламентарій зазначив, що для перемоги над корупцією в Україні необхідно викорінити політичний «кумівство».

«Не можуть генеральний прокурор, глава МВС і глава СБУ призначатися правлячою коаліцією. Вона хай відповідає за фінансовий блок. І, наприклад, якщо ми поставимо мене управляти грошима, а мого кума – мене перевіряти, то щоце буде?»– поставив риторичне запитання голова партії «Опозиційна платформа – За життя ».

Народний депутат уже підготував законопроект, який допоможе сформувати в Україні професійний уряд.

«Я подав простий законопроект, дуже важливий в умовах нашої країни. Згідно з ним, яка перемогла політсила прокладає економічний курс і рекомендує уряд, а програла – формує перевіряючі силові структури … Це буде правильно, адже залишаючи наодинці сир і мишей, як це відбувається зараз, ми заздалегідь знаємо результат», – підсумував Вадим Рабинович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини