У Чернівецькій області вибори пройшли без суттєвих порушень

22.04.2019

вибори

У поліції Чернівецької області повідомили, що вибори відбулися без грубих порушень законодавства.

“Керівництвом ГУНП в Чернівецькій області було перевірено усі 4 ОВК та 565 ДВК. Правоохоронці ретельно обстежили дільниці та можливі шляхи потрапляння до приміщень. Перевірили опечатування і цілісність сейфів з виборчою документацією.

Велику увагу приділили умовам несення служби поліцейських і приданих сил та доступності до дільниць маломобільного населення. Зібравши відповідні фото та відеоматеріали, надіслали листи-звернення до Чернівецької міської ради та Чернівецької обласної ради, з проханням усунути недоліки.

Всього під час другого туру до поліції надійшло 52 звернення про події, пов’язані з виборчим процесом.Більшість звернень стосувались порушення таємниці голосування (а саме – фотографування бюлетеня), відсутності заявника у списках виборців чи не прибуття членів виборчої комісії для голосування вдома”, – йдеться у повідомленні прес-служби Нацполіції.

Громадська мережа ОПОРА також підсумувала президентську виборчу кампанію на Буковині. За підсумками спостерігачів, у загальному вибори відбулися демократично та без масштабних і серйозних порушень.

“Суттєвих порушень, які могли б вплинути на результати виборів, не було зафіксовано. Загалом вибори пройшли демократично. І ми можемо зазначити, що вони чесніші і прозоріші, ніж попередні кампанії. Були дрібні порушення”, – повідомив координатор ГМ «Опора» у Чернівецькій області Тарас Прокоп.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи