У Садгорі на цвинтарі впорядкують могили діячів буковинської історії та культури

15.04.2019

57012642_2300745243532181_6206031952340844544_o18 квітня 2019 р., у четвер, в рамках відзначення сторіччя від початку Української Революції, з ініціативи Громадського комітету з догляду за українськими історичними похованнями на Садгірському центральному кладовищі відбудеться щорічна акція «Упорядкуємо пам’ять та пам’ятки!».

Під час заходу представники громадських організацій, депутати Чернівецької міської ради, учні та учителі Садгірських навчальних закладів приберуть та упорядкують могили похованих в Садгорі діячів буковинської історії та культури.

Біля відновленого пам’ятника Невідомим героям І Світової війни згадаємо земляків – учасників українських визвольних змагань, уродженців Садгори. Їхні могили розсіяні по цілій земній кулі, однак пам՚ять про уродженців Садгори живе насамперед в їх рідному місті. Згадаємо хоча б поручника Української Галицької Армії (УГА) Натана Ранда, четаря УГА Ервіна Бемера, отамана УГА Володимира Ваня, поручника УГА Вільгельма Ебергарда, сотника УГА Павла Шухевича та його брата поручника кінноти Українських Січових Стрільців та УГА Теофіля Шухевича, поручника Буковинського куреня Теофіля Галицького. З Садгорою пов՚язані біографії таких членів Буковинської Делегації Української Національної Ради як Михайла Литвиновича, Ксені Добрянської, Семена Ганчерюка та Гедиміна Лисинецького.

Садгірський центральний цвинтар вже традиційно стає об’єктом проведення акції Громадського комітету з догляду за українськими історичними похованнями. Завдяки зусиллям громадськості в минулі роки було приведено в порядок ряд занедбаних могил, привернуто увагу влади до проблем зі збереженням нашої історичної спадщини.

Тож запрошуємо представників громадських організацій, політичних партій, підприємств та установ, всіх патріотів рідного міста долучитися до акції!

Заздалегідь вдячні за співпрацю.

Місце проведення акції: Центральне Садгірське кладовище (вул. Горішня).

Час та місце зібрання: в четвер, 18 квітня о 13.00 год., біля центрального входу.

Контактний телефон: 0954998344

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини