З 1 квітня «Укрзалізниця» планує підвищити ціну на квитки

22.03.2019

 потяг чернівціПАТ “Укрзалізниця” має намір з 1 квітня 2019 року підвищити ціни на пасажирські залізничні перевезення (окрім приміських) на 10%, а загалом здійснити таке підвищення двічі на рік.

Згідно з матеріалом медіацентру “Магістраль” ПАТ “Укрзалізниця”, оприлюдненим на її веб-сайті, таке рішення керівництво компанії називає вимушеним, адже вартість енергоресурсів, металу та всіх інших товарів, які закуповує “Укрзалізниця”, значно зросла.

Як зазначив у розмові з медіацентром директор із економіки та фінансів ПАТ Андрій Рязанцев, в останній раз “Укрзалізниця” підвищувала тарифи на пасажирські перевезення ще в 2014 році, тому необхідність перегляду вартості послуг давно назріла, тому що індекс споживчих цін виріс мінімум на 60-70%, у 4-6 разів збільшилася вартість комунальних та інших послуг.

Він також повідомив, що кошти від першого етапу підвищення вартості будуть спрямовані на розвиток пасажирської інфраструктури.

“Хочу запевнити: гроші від підвищення надходять на окремий інвестиційний рахунок. Пасажири минулого року вже відчули позитивні зрушення в секторі пасажирських перевезень, а незабаром ми кардинально зможемо змінити ситуацію і вивести цей сегмент діяльності компанії на абсолютно новий рівень”, – констатував А.Рязанцев.

Джерело: interfax.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини