У Чернівцях агентство нерухомості продавало квартири в будинку, який навіть не збирались будувати

20.03.2019

пчілкиВідділом організації представництва в суді та при виконанні судових рішень прокуратури Чернівецької області опрацьовано інформацію Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Чернівецької міської ради, оприлюднену на офіційному сайті міськради від 29.01.2019: «Міська рада застерігає мешканців міста від інвестування та придбання сумнівних об’єктів нерухомого майна, зокрема на вул. О.Пчілки,5-Б».

Встановлено, що одне із агентств нерухомості розмістило оголошення про продаж квартир в новозбудованому та зданому в експлуатацію будинку по вул. Руській в Чернівцях, однак насправді, будинок, про який йдеться в оголошеннях, знаходиться за адресою: вул. О.Пчілки,5-Б, м. Чернівці.

За інформацією Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Чернівецької міської ради – за вказаною адресою не видавалось будь-яких документів дозвільного та декларативного характеру, які давали б право на виконання будівельних робіт та засвідчували прийняття в експлуатацію об’єкта житлового будівництва, – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

З викладеного вбачається, що у діях осіб, які пропонують до продажу житло по вул. О.Пчілки,5-Б, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство), оскільки дії направлені на заволодіння коштами громадян в особливо великих розмірах.

13 березня за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Підслідність визначена за слідчим управлінням ГУНП в Чернівецькій області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи