Буковину з першосвятительським візитом відвідав Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній (фото)

18.02.2019

8597816 лютого голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян зустрівся та поспілкувався з Предстоятелем Православної Церкви України Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, який прибув на Буковину з першосвятительським візитом. Зокрема, обговорено особливості міжконфесійного діалогу в регіоні в контексті останніх подій у житті православних церков України, а також соціальну складову служіння Православної Церкви України. Про це повідомляє прес-служба облради.

Так, Іван Мунтян привітав Блаженнійшого з отриманням Томосу про автокефалію та сходженням на престол Єдиної Помісної Православної Церкви України.

«Вірю, що запорукою цього слугувала непохитна віра в Господа нашого Ісуса Христа та незаперечний авторитет Вашого Блаженства у духовних колах. Впевнений, що об’єднавчі процеси, які нині розпочалися в Україні, допоможуть нашому народу з Богом у серці подолати усі труднощі та перешкоди на шляху до гідного майбутнього та процвітання», – відзначив посадовець та додав, що у обласна рада в межах своїх повноважень робитиме усе залежне для збереження на Буковині міжконфесійного миру та злагоди.

У свою чергу Митрополит Київський і всієї України Епіфаній подякував за підтримку обласною радою надання Томосу про автокефалію, а також наголосив, що Єдина Помісна Православна Церква України стане надійною духовною основою для подальшої розбудови нашої держави.

Відтак, Блаженнійший Епіфаній разом із головою крайового парламенту Буковини Іваном Мунтяном відвідав церкву Трьох Святителів на території колишньої резиденції митрополитів Буковини і Далмації та провів зустріч з керівництвом Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, у складі якого ось уже двадцять п’ять років успішно діє філософсько-теологічний факультет, а також з представниками влади, громадськості, духовенства, наукової і творчої інтелігенції краю. Опісля Блаженнійший звершив Божественну Літургію у кафедральному соборі Різдва Христового у Чернівцях.

На знак шани та поваги Іван Мунтян нагородив Блаженнійшого Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною».

«Впевнений, що Ваша непохитна віра у Господа Бога та подальше архіпастирське служіння стануть надійною запорукою успішності об’єднавчих процесів, які нині розпочалися в Україні. Вірю, що труди Ваші у Господі принесуть щедрі плоди, зміцнять єдність українського народу та ознаменують настання миру і процвітання у рідній Українській Державі», – відзначив посадовець, звертаючись до Митрополита Київського і всієї України.

85956

85958

85967

85991

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини