Той хто не встиг сісти, поїде стоячи, – чернівчанка розповіла про те, як їхала автобусом “Чернівці-Москва”

16.01.2019

автобус МоскваЗаплатили за квиток у комфортабельному великому автобусі, а натомість отримали спринтер та ще й зі стоячими місцями – така «пригода» сталася з чернівчанкою Інною Мельник.

Чернівчанка завчасно придбала квиток на автобус «Чернівці-Москва» на 15 січня 2019 року. Та коли прийшла о 8:35 на платформу Чернівецького автовокзалу, замість великого автобуса виявила мікроавтобус.

«Водії сказали, що до Вінниці їдемо цим спринтером, а потім пересідаємо у великий автобус, бо той, що мав нас забрати, зламався по дорозі. Розумію, буває… Але, як виявилося, людей було набагато більше, ніж місць в бусику. Коли люди почали задавати питання одному з водіїв, який перевіряв квитки, він приспокійненько сказав: «Той хто не встиг сісти, поїде стоячи до Вінниці! Бо іншого вибору нема! Всі автобуси або зайняті, або поламані».

А коли люди почали обурюватися, він у грубій формі відповів: «НЕ ТРІПАЙТЕ МЕНІ З САМОГО РАНКУ НЕРВИ! АБО ЇДЬТЕ СТОЯЧИ, АБО НЕ ЇДЬТЕ!”. Але далі – краще! По дорозі водії почали підбирати людей, які так само заплатили кошти за квитки на автобус. Але місць не було, і люди були вимушені їхати стоячи по кілька годин на головах у інших пасажирів, яким пощастило трохи більше – вони хоч сиділи», – пише на своїй сторінці у Фейсбук Інна Мельник.

У чернівецькому автовокзалі диспетчер підтвердив, що 15 січня на рейс «Чернівці-Москва» дійсно виїхав не великий автобус, а мікроавтобус.

«Усі, хто їхали до Києва та Москви, помістили в цей бус. Усі сиділи. Ті, хто їхали до Вінниці та Житомира, виїхали наступним автобусом – о 9:30 – сполученням Чернівці-Запоріжжя, – повідомила диспетчер Чернівецького автовокзалу. А перевізник, який забезпечує цей маршрут, запевняє, що нічого не порушив»– запевнив диспетчер.

«Є рейс. Перевізник має право подати на нього будь-яку сертифіковану машину. У даному випадку ми подали комфортабельний спринтер на 20 місць, який довіз пасажирів до Вінниці. А там їх пересадили у новенький автобус «Мерседес», – каже Юрій Беженар, перевізник. – У квитку не зазначено, що ми повинні подати саме великий комфортабельний автобус. Головне, аби машина була сертифікована. Люди сиділи на своїх місцях. Які ще можуть бути претензії? Окрім того, побачивши саме цей вид транспорту на платформі і зрозумівши, що він їм не підходить, чому не здали квитки?.. На це вони мали повне право. Вибір є – могли би пересісти на інший автобус. У напрямку Києва їх досить багато».

В «Укртрансбезпеці» Чернівецької області незадоволеним пасажирам порадили писати скаргу. Тоді фахівці візьмуться перевіряти, хто ж правий, а хто – ні, – пише acc.сv.ua.

3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи