Водоканал зменшив втрати води у Чернівцях

14.01.2019

водоканал ремонтПро це у програмі «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь» повідомив перший заступник директора КП «Чернівціводоканал» Ярослав Цуркан.

«Ми вже проінформували Антимонопольний комітет та Національну комісію з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про зменшення втрат на підприємстві. Торік у Чернівцях їхній рівень був найвищим в Україні – 67%. Сьогодні він становить 58%», – каже Ярослав Цуркан.

За словами заступника директора водоканалу, найбільше (близько 42%) місто втрачає на крадіжках води та “врізках”. Таким чином, вода зникає під час доставки водогоном від села Вікна до Чернівців (довжина його становить 57 кілометрів), а також у колишній промисловій зоні в Садгорі. Там нині покинуті заводи і фабрики, котрі  колись мали великі магістральні водопроводи. Зараз ці комунікації переважно без господарів, і підприємливі містяни користуються цим.

«Крім того, були й витоки, які залежали від «Чернівціводоканалу». Це ті, які раніше не ліквідовували по півроку-рік. Більшість із них ми усунули, і продовжуємо працювати, щоби всі вони зникли», – каже Ярослав Цуркан.

На думку пана Ярослава, комплекс заходів, які нині проводить водоканал, а також модернізація та заміна мереж у майбутньому, дозволить підприємству зекономити значно більшу кількість води та встановити виправдану ціну за послуги, – пише promin.cv.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини