У неділю в музеї просто неба відбудеться фольклорне свято «Від Різдва Христового до Йордану»

12.01.2019

різдвоЗавтра, 13 січня, о 12.00 у Чернівецькому музеї просто неба відбудеться обласне традиційне фольклорне свято «Від Різдва Христового до Йордану».

Учасники свята утворять велике коло коляди, а глядачів окрім 20-ти кращих аматорських колективів області, своїми виступами потішать Заслужений академічний Буковинський ансамбль пісні і танцю ім. А. Кушніренка Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка та лауреат мистецької премії ім. Н. Яремчука Мирослав Матейчук.

Організатори цього дійства впевнені, що воно вкотре приверне увагу буковинської громади та гостей краю, насамперед – молоді. Головне завдання заходу – зародити почуття пошани до глибинної культури рідного народу, її витоків, які формують духовно-естетичну основу української спільноти.

Адже саме зимові свята з колядками, вертепами, маланками та щедрувальниками, які ходили від хати до хати, бажаючи господарям усього найкращого у Новому році, зичили їм здоров’я та довголіття, впродовж тисячоліть живуть у пам’яті народу. Ці давні традиції, передають щире бажання самооновлення, наповнюють багату палітру зимової обрядовості неповторним колоритом і місцевих буковинських традицій.

Тому не уявити зимові свята на Буковині без традиційної переберії.  Наша Маланка вже давно стала своєрідним культурним брендом, який не перестає дивувати людей з усього світу. Кожного року вона збирає тисячі шанувальників, які приїжджають побачити на власні очі це неповторне диво. І цього разу в музеї просто неба вже вкотре веселитимуть та розважатимуть гостей самобутні колективи маланкарів з різних куточків краю.

Усі охочі зможуть також відвідати виставку новорічно-різдвяної атрибутики та придбати на згадку вироби народних майстрів краю, – повідомляє прес-служба ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини