Василь Продан пояснив чому ремонт Проспекту та Героїв Майдану розпочали у цьому році

28.12.2018

ремонт_проспектНе зважаючи на те, що після звільнення за бездіяльність міського голови Олексія Каспрука, в Чернівцях за короткий період капітально відремонтували 31 вулицю, все ж не встигли завершити ремонт на двох найбільших об’єктах, проспекті Незалежності та Героїв Майдану. Саме через це чернівчани критикують нову владу, мовляв навіщо було розпочинати ремонт цього року. Секретар міськради Василь Продан в ефірі програми «Чернівці Сьогодні» відповів, чому ремонтні роботи на цих двох об’єктах розпочали у 2018м-му.

«Якби ми провели тендер і розпочали ремонтні роботи у наступному році, то сума робіт була б значно дорожча. Ціни у 2018 році, на той же асфальт значно дорожчі, ніж у 2017-му.

У 2017 році ціна на асфальт була 1600 гривень за тонну, а в цьому році збільшилася до 2400 гривень. Відповідно, всі ті роботи, які міська рада не зробила у 2017-му, у цьому році ми робили все значно дорожче. Це об’єктивний процес, коли все дорожчає. Відповідно, якби ми не провели тендер і не розпочали роботи у цьому році, то наступного року нам би обійшлося все значно дорожче», – зазначив секретар міськради.

Більше того, роботи з розширення вулиці Героїв Майдану тривають і зараз. Саме це питання тягнулось довгі роки і керівники міста ніяк не могли домовитись з мешканцями будинку, який заважав розширенню дороги. Проте справа зрушила з мертвої точки лише після зняття з посади Олексія Каспрука.

«10 років не могли домовитися із власниками будинків, які знаходяться ближче до вул. Щербанюка. Нарешті ми це зробили. Адже з людьми треба розмовляти, їх треба чути, треба з ними зустрічатися і завжди в діалозі знайдеться спільна мова. Тому що це ж не робиться для Бешлея, Продана, Яринича чи ще когось, це робиться для чернівчан. Всі розуміють, що дорогу там треба розширювати. Просто з людьми треба спілкуватися і знаходити точки дотику», – розповів Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи