Чи підтримують чернівчани безалкогольне Різдвяне містечко?

10.12.2018

різдвяний ярмарок

Думки чернівчан з цього приводу розділилися.

Так, з одного боку, необхідну кількість голосів набрала електронна петиція щодо заборони продажу та розпиття спиртних напоїв біля ялинки на Соборній площі.

«П’яні компанії постійно роблять всілякі дурниці, кидають петарди під ноги, а то і взагалі намагаються підпалити ялинку. Запах шашлику який постійно біля ялинки, не зовсім нагадує різдво.

Ялинка і різдвяне містечко створене в основному для дітей, а з ними останнім часом там страшно ходити.

Прошу створити заборону на продаж алкоголю і розпалювання відкритого вогню для шашлику на території різдвяного містечка», – йдеться у зверненні автором якого є чернівчанин Віктор Кушнірюк.

У свою чергу на сайті buknews з’явилася публікація відомого чернівецького журналіста Сергія Сулими у який він стверджує, що більшість чернівчан не підтримують це звернення, а саму петицію назвав спробою купки активістів підняти руку на святе:

Після того, як Чернівецька міська рада почала дослухатися до колективних петицій містян, цю форму управління владою експлуатують у хвіст і гриву. Часто висуваючи нелогічні вимоги, котрі йдуть всупереч як європейській традиції, так і укладу життя буковинської громади.

Днями пройшла електронна петиція про заборону продажу спиртного у різдвяному містечку на Соборній площі. Назбирала вона 256 із 250-ти необхідних голосів. Саме такий мізерний ценз для розгляду петицій міською радою з якоїсь радості затвердили депутати. Тепер ця е-петиція має розглядатися спеціальною комісією з числа чиновників міськради.

Її автор, дехто Віктор Кушнірюк закликав міську раду не перетворювати різдвяне містечко на генделик-наливайку.

Те, що така ініціатива викликала обурення переважної більшості чернівчан, у яких різдвяний ярмарок асоціюється як і у Європі, окрім їжі та смаколиків, ще й з глінтвейном, гарячим вином та пивом, а також чаркою доброї буковинської під смажені ковбаски, його не турбує.

Практика свідчить, що ті, хто вправляється в написанні різного штибу петицій, у народному господарстві задіяні слабо. Люди ж, які працюють і відкладають кошти на свято в очікуванні Різдва та Нового року, писати чи навіть звертати увагу на сумнівні ініціативи часу не мають.

Тож містяни сподіваються, що депутатам стане здорового глузду, щоби викинути цю електронну рептильку у спам.

Тим більше, що цього року українці католицького віросповідання, як і православні румунської національності святкуватимуть Різдво 25 грудня, під що держава виділила окремі святкові дні. Окрім того, серйозним аргументом для відхилення провокаційної ініціативи є той факт, що дитячий майданчик з хатинкою для Святого Миколая, ковзанкою та ятками з солодощами розташований на окремому майданчику Соборної площі.

Ті ж, хто вже стомився від петицій-нісенітниць вимагає від депутатського корпусу Чернівецької міської ради збільшити квоту для розгляду подібних дописів, принаймні до 5 тисяч необхідних для підтримки голосів. Бо продовжуватимуть чудити, а людям сухий голубець ставатиме у горлі. Руки геть від Різдва, – написав Сергій Сулима.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини