Іван Мунтян взяв участь у засіданні Правління Української асоціації районних та обласних рад

05.12.2018

м1Засідання Правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» відбулося 4 грудня у м. Києві за головування президента Асоціації Сергія Чернова. Участь у засіданні взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, який є членом Правління.

Учасники засідання розглянули низку питань організаційного характеру, а також обмінялися думками щодо перебігу та результатів реформи місцевого самоврядування та процесу децентралізації державної влади. Зокрема, жваве обговорення викликало питання децентралізації рентних платежів у нафтогазовій сфері.

Так, члени правління – голови обласних рад висловили певне обурення та запропонували звернутися до Верховної Ради України щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України, якими передбачити справедливий розподіл рентної плати за користування надрами. За словами учасників обговорення, нині до місцевих бюджетів на розвиток інфраструктури, підвищення рівня життя місцевого населення та покращення екологічної ситуації територій, де здійснюється видобуток нафти й газу, відраховується 5 відсотків рентної плати. Натомість, представники регіонів України запропонували підвищити вказану ставку, затвердивши її межі від 5 до 10 відсотків

У свою чергу Іван Мунтян ознайомив колег з позицією Чернівецької обласної ради щодо недопущення обмеження повноважень органів місцевого самоврядування у сфері надрокористування та приведення постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» від 30.05.2011 №615 у відповідність до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

«Депутати крайового парламенту Буковини вважають дискримінаційними положення постанови про мовчазну згоду та сам факт скорочення терміну розгляду обласною радою подань Державної служби геології та надр України з 90 до 45 днів», – наголосив посадовець.

Позицію голови крайового парламенту Буковини підтримав президент Асоціації Сергій Чернов, який відзначив, що ситуація потребує широкого громадського обговорення, а діалог центру з регіонами – нормалізації з метою цивілізованого вирішення відповідних питань, – йдеться у повідомленні прес-служби облради.

м2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини