Мер Львова Садовий спростував міф Каспрука про те, що взимку не можна ремонтувати дороги (відео)

30.11.2018

каспрук_садовийХочеш зробити – зробиш, хочеш імітувати – нічого з того не буде, – зазначив Садовий

Те, що у холодну пору року господарка міста має лягати в зимову сплячку лише міф, який переважно розповсюджується сьогодні людьми з оточення відправленого у відставку за бездіяльність екс-мера Олексія Каспрука.

Звісно простіше сказати чернівчанам, що настала осінь та зима, і продовжувати нічого не робити у місті.  Цей «проект» впродовж чотирьох років успішно реалізовувала команда колишнього міського голови Каспрука. Натомість у містах більш прогресивних, що очолюють мери, які дбають за громаду, роботи не припиняються ні на мить впродовж усього року. Яскравий приклад місто Львів, на яке рівняється більшість обласних центрів в Україні, де дороги роблять і взимку.

«Ми припиняли роботу буквально десь на два тижні, коли температура була -15, а так цілу зиму роботи тривали. Навіть по деяких ділянках, де були підземні роботи, навпаки це було плюс в зимовий період. Тому це залежить, хочеш зробити – зробиш, хочеш імітувати – нічого з того не буде», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Саме позитивний досвід Львову взяли на озброєння і у Чернівцях, тож роботи виконуються і в листопаді. Зокрема на проспекті Незалежності встановлюються бордюри, а на Кароля Мікулі завершують укладання бруківки. В обох випадках використовують спеціальну хімічну добавку у піщано-цементні суміші.

«Є спеціальні хімічні добавки у піщано-цементну суміш, щоб вона добре застигала і не замерзала. Тому ми за це не переживаємо і у нас усі роботи ведуться за технологіями, які розроблені нашими науковими інститутами», – розповідає Дмитро Мендусь, викоувач робіт на вулиці Кароля Мікулі, який має досвід зимових робіт у Вінниці та Києві.

Звісно, що роботи за дуже низької температури вестись не будуть, але коли погодні умови дозволятимуть, у місті будуть продовжувати ремонтувати, те що не зміг або не схотів попередній мер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини