Експеримент “шведських столів”, на який Мартинюк і Каспрук витратили сто тисяч гривень з міського бюджету, не виправдав себе

17.11.2018

обладнЕксперимент з харчуванням чернівецьких школярів у вигляді шведських столів, який запровадив наальник Управління освіти Сергій Мартинюк, не виправадав себе. Обладнання для їдалень трьох шкіл міста на яке витратили 100 тисяч гривень почало вкриватися іржею. Про це на своїй сторінці у суспільній мережі facebook повідомила депутат Аліна Олевич.

«Пам‘ятаєте «суперексперимент» Каспрука і Мартинюка 2015-го року, коли в школах запровадили «шведські столи»? Тоді у трьох ЗОШ: №6, 16 та 28 – дітей почали годувати сніданками за такою системою. Ініціатори гучно на телекамери заявляли про переваги даного харчування: діти обирають страви за бажанням та лише таку кількість їжі, яку з‘їдають. Крім цього, перевагами називали і постійний підігрів їжі. Досвід, мовляв, перейняли у Молдови. Так от, за спеціальне обладнання (марміти, столи) тоді заплатили майже 100 тисяч гривень! У результаті експеримент провалився, адже з’ясувалося, що 50% їжі у школах просто йшли у смітник.

Я спілкувалася з працівниками харчоблоків, там кажуть: користуватися цим обладнанням їм не дозволяють, хоча воно за актами передано їм (можна було б використовувати їх, як роздачу). Але й продавати управління освіти ці прилади теж не поспішає. Так воно і припадає пилюкою та ржавіє вже майже півтора року! Лежать собі 100 тисяч гривень, і нікому в управлінні освіти до них діла нема», – йдеться у дописі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини