Якби припинили повноваження міського голови раніше, то вже би завершили всі ремонтні роботи, які були заплановані на цей рік, – Василь Продан

16.11.2018

ПроданСекретар Чернівецької міськради Василь Продан в інтерв’ю газеті «Чернівці» розповів чому раніше свідомо затягували ремонтні роботи, і який зиск з цього отримував Олексій Каспрук. Також він прокоментував чи встигнуть відремонтувати одну з основних транспортних артерій міста проспект Незалежності.  Василь Продан запевняє, що проспект Незалежності не стане довгобудом, і залишати його розкопаним на зиму ніхто не буде.

«Проспект – це величезний об’єкт, і я не пам’ятаю, коли об’єкти такого масштабу робилися у Чернівцях.  Але будемо діяти поступово. Зараз робимо смугу від Небесної Сотні до Героїв Майдану. Завершимо, і тоді перейдемо до іншої смуги. Зрозуміло, що залишати проспект розкопаним на зиму не будемо. Якби припинили повноваження міського голови раніше, то вже би завершили все, що було заплановано на цей рік. Та певен, велику частину робіт вдасться виконати ще до кінця року», – переконаний Василь Продан.

В яких темпах можна проводити ремонтні роботи нова влада продемонструвала за короткий період після зняття за бездіяльність Олексія Каспрука.

«На жаль чернівчани звикли, що навіть дрібні об’єкти у Чернівцях будують і ремонтують декілька років. Так не повинно бути, бо це не зручно для городян, до того ж виходить значно дорожче. Приміром, садочок «Лелеченя» у Ленківцях: спершу планували на нього витратити 15 мільйонів гривень, але через те, що будівництво затягнулося на 3 роки, довелося вкладати 30 мільйонів. Адже були проблеми з проектом, здорожчали будівельні матеріали, змінився курс валют.  Це, звичайно, чудово, що маленькі садгірчани святкуватимуть новосілля, але хто відповість за марнотратство?

Маю підозру, що час затягнули свідомо, щоби ще більше грошей витягнути з громади. Тобто, за ці гроші можна було б збудувати ще один садочок в іншому районі міста. Хіба він нам не потрібен? Це те, чого я не допускаю. Було дуже багато нюансів  з введення садочка у експлуатацію. Найосновніша – не передбачили пожежний водогін. У будівництві завжди значно важче виправляти помилки, аніж починати з фундаменту. Це не так легко, адже ми змушені були  усі контролюючі служби звести воєдино, виконати всі приписи та усунути всі недоліки. Проте впоралися.

Ще один яскравий приклад: відрізок вулиці на Щербанюка зробили за 5 днів. Є гарна погода, є підрядник – зробили і пішли далі. Нічого тягнути! Не робимо перерв на вихідні і свята. Поки погода дозволяє, треба працювати. Важливо зараз розраховувати час і робити все швидко. За останні 3-4 роки жоден з великих  об’єктів не закінчували з тією вартістю, з якою починався. Здорожчання об’єктів становило 30-70%. Тому жодних довгобудів. Все, що розпочали, потрібно закінчувати», – розповів Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини