Юлія Тимошенко: На тлі підвищення тарифів «Нафтогаз» заганяє українців у нову боргову яму

14.11.2018

газ гроші тарифУ той час, коли влада підвищує тарифи та пояснює це необхідністю повертати міжнародні кредити, державна структура НАК «Нафтогаз» набирає нові борги під високі відсотки.

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила на зустрічі з підприємцями Рівненщини.

Юлія Тимошенко повідомила, що «НАК «Нафтогаз», державний монополіст, вирішив запозичити на зовнішньому ринку 500 млн дол. під 11% річних шляхом розміщення євробондів. Як пояснила Голова партії, українці тепер змушені будуть платити лише за обслуговування цього боргу близько 60 млн дол. щорічно.

Також, лідер партії «Батьківщина», під час прес-конференції у Тернополі, наголосила на тому, що сьогодні без опалення залишаються школи, дитячі садки, лікарні, житлові будинки у багатьох населених пунктах. Початок опалювального сезону свідчить про те, наскільки хаотично та непрофесійно керують нашою країною.

Юлія Тимошенко переконана, для того, «щоб прихід зими не був надзвичайною подією, як завжди», в Україні потрібно навести реальний порядок. А для того, щоб знизити ціну на газ, треба припинити корупцію на українському природному газі

Лідер партії «Батьківщина» наголосила на тому, що новий президент припинить корупцію на нашому природному газі, українські родовища забезпечуватимуть потреби населення, а ціна на газ для людей буде знижена щонайменше вдвічі.

Юлія Тимошенко наполягає на тому, що економічну стратегію становлення України може розробити тільки наш національний інтелект, «який точно зацікавлений в нашій силі та конкурентоспроможності на зовнішніх ринках і в нашій заможності: «Більше ніхто в цьому не зацікавлений».

Довідково

 В середу, 24 жовтня 2018 року на своєму черговому засідання уряд Гройсмана схвалив випуск НАК «Нафтогаз Україна» єврооблігацій на суму до $ 1 млрд. Зокрема, було схвалено залучення «Нафтогазом» зовнішнього кредиту на основну суму до $ 1 млрд від компанії Kondor Finance PLC. Відзначається, що цей кредит буде фінансуватися за рахунок випуску і розміщення облігацій участі в кредиті компанією Kondor Finance PLC за участю Citigroup Global Markets Limited (Великобританія) та лондонської філії Deutsche Bank AG як співорганізаторів випуску облігацій.

14 листопада уряд затвердив проект державного бюджету на 2019 рік, де передбачено виділення 230 млрд гривень на користь НАК «Нафтогаз Україна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини