Юлія Тимошенко: Скасування підвищення ціни на газ підтримують шість фракцій

09.11.2018

ТимошенкоПроект Постанови про скасування рішення уряду про підвищення ціни на природний газ та запровадження мораторію на його подорожчання підписали лідери шести фракцій, окрім Блоку Петра Порошенка. Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка ініціювала розгляд цього питання у парламенті. – пише прес-служба ВО “Батьківщина”.

Наразі, відповідний проект Постанови парламенту №9265 зареєстрований у Верховній Раді.

Лідер партії «Батьківщина» закликала парламент якомога швидше ухвалити цю постанову, яка передбачає скасування останнього підвищення ціни на газ та запровадження мораторію на його подальше подорожчання.

В свою чергу, заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ефіру на телеканалі «Рада» наголосив на тому, що саме Президент має скасувати рішення про підвищення ціни на газ і фракція «Батьківщина» вже направила президенту Проект Постанови про скасування рішення уряду про підвищення ціни на природний газ та запровадження мораторію на його подорожчання, яку підписали лідери шести фракцій.

Іван Крулько також зазначив, що газ власного видобутку можна було б продавати людям за прийнятними цінами, якби угоди на його купівлю укладались без корупційного посередництва НАК «Нафтогазу»  – напряму з ПАТ «Укргазвидобування». Він нагадав, що в часи прем’єрства Юлії Тимошенко було 4 категорії ціни на газ для населення залежно від обсягів споживання і ті, хто використовував до 2500 кубометрів, платили 358 грн за 1 тис. кубометрів,  від 2,5 до 6 тис. кубометрів – 542 грн,  до 12 тис. кубометрів газу – 1110 грн, від 12 тис. –  1326 грн. Тобто ціна в 4 рази відрізнялась залежно від того, скільки ти споживаєш. І це було справедливо. А сьогодні влада зробила енергетичну галузь однією із найбільш корумпованих і не гребує забирати в українців останнє.

Народний депутат від партії «Батьківщина» в Вадим Івченко впевнений в тому, що поки команда президента Порошенка керуватиме країною, ціни на газ для населення будуть захмарними, а підвищення тарифів триватиме: у травні 2019 року сума збільшиться до 10 тис. грн за тисячу кубометрів, а наприкінці року – до понад 12 тис. грн.

Вадим Івченко обурився тим, що газ вітчизняного видобутку не йде для потреб українців, натомість продається за ринковими цінами за кордон, а наші громадяни не в змозі сплачувати за нинішніми тарифами, не кажучи вже про їх подальше збільшення.

Десятки тисяч людей по всій країні приєдналися до ініційованого Юлією Тимошенко руху проти підвищення ціни на газ. Юлія Тимошенко та народні депутати передали до Адміністрації Президента звернення з вимогою скасувати злочинне рішення про підвищення ціни на газ.

Лідер партії «Батьківщина» наголосила, що нова влада зменшить ціну на газ для людей щонайменше вдвічі за лічені тижні. А всі причетні до ухвалення рішення про підвищення тарифів будуть притягнуті до відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини