Чернівчани переконані, що Мартинюка, який не має жодного відношення до освіти, потрібно звільнити з посади начальника управління

26.10.2018

михайлішин1Вірний поплічник екс-мера Каспрука, начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк, який, саботуючи підготовку до навчального року пішов у відпустку, а тепер взяв лікарняний, не повинен керувати освітянською галуззю у Чернівцях. Такої думки дотримуються чимало батьків чернівецьких школярів.

Про це в ефірі програми «Чернівці сьогодні» на телеканалі «Чернівецькій промінь» розповів депутат Чернівецької міської ради від фракції «Рідне місто» Віталій Михайлішин.

«Це людина, якщо я не помиляюся, колись працювала фінансовим директором на «Ніко Україна». Я зустрічався з багатьма людьми, які працювали у цій компанії і жодного гарного слова від його колишніх співробітників я не чув. І тому як він став начальником Чернівецької освіти я не розумію. Хоча, здогадуюся, що він ходив чи в «Чічері», чи в «Рандеву» разом з Каспруком і саме так став начальником міської освіти. Але жодного відношення до освіти він не має», – зазначив Віталій Михайлішин.

При цьому депутат нагадав, що одразу після відставки Каспрука, у розпал підготовки до нового навчального року Мартинюк пішов у тривалу відпустку і тим самим показав, що він працює не на громаду міста, а служить одній людині.

«Людина, яка перед 1 вересня пішла у відпустку, не розуміє, що вона працює не на пана Каспрука, не на Продана, не на іншу людину, а на громаду. Якщо ти начальник освіти, то ти маєш нести відповідальність перед дітьми, перед батьками і перед освітянами нашого міста.

Біля нього крутяться п’ять-шість директорів шкіл, з якими він вечорами знаходиться у барах, де вони розпивають спиртні напої, п’ють чай, каву. Я не знаю, про що вони говорять, але це не може бути так, не може бути у нашому суспільстві. Тому що освітяни – це еліта, це люди, які стають прикладом для наших дітей. І те, що зараз він пішов на лікарняний, а його бачать у місті, що він гуляє – це все на його совісті. Але, думаю, у такої людини совісті немає, тому що він хоче загравати з Каспруком, ще з кимось, але не думає про освіту і про дітей. Це мені особисто, як батькові, та й всім чернівчанам, не подобається. Я з багатьма людьми спілкуюся, зустрічаюся і це думка багатьох людей. Не може людина, яка до освіти нічого не має, бути начальником освіти», – наголосив депутат.

Також Віталій Михайлішин нагадав про випадки корупції у міському управлінні освіти освіти і не виключив, що Мартинюк до них безпосередньо причетний.

«А ще були випадки, коли його підлеглих на хабарах затримували. І вони підходили до нього і підписували всі резолюції. І таких людей Мартинюк зібрав навколо себе, бо він їх влаштовує. Чому влаштовує? Тому що він від них не вимагає, сидить з ними вечорами. Але це не моя справа, хай цим займається поліція чи хай проводять службове розслідування. І я переконаний, що саме службове розслідування треба провести», – підсумував Віталій Михайлішин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини