Буковинська «Свобода» вимагає заборонити на території області публічне використання російської музики

23.10.2018

голосуванняВідповідний проект рішення опублікований на сайті крайового парламенту

Чернівецька обласна рада має намір установити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Чернівецької області до моменту повного припинення окупації території України. Відповідний проект рішення опублікований на сайті крайового парламенту.

Зареєстрував його депутат фракції «Свобода» Ростислав Поклітар.

У проекті рішення йдеться про те, щоб дати доручення Чернівецькій ОДА щодо вжиття заходів щодо створення міжвідомчої робочої групи (за участю громадськості, правоохоронних органів та районних державних адміністрацій) «з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Чернівецької області».

Заборонити російський культурний продукт мають намір «з метою уникнення ескалації напруги в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі, задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації», – повідомляє “Чернівецький промінь“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини