Іван Мунтян: Відділення кардіоцентру дозволить щороку повертати до повноцінного життя та рятувати тисячі буковинців

19.10.2018

2На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян 18 жовтня, під час відкриття відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії, створеного на базі КМУ «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр».

«Сьогодні усі ми є учасниками без перебільшення знакової для нашого міста та краю події – відкриттяя сучасного кардіохірургічного відділення із найсучаснішим агіографічним обладнанням. Наявність цього відділення дозволить щороку повертати до повноцінного життя або й рятувати його тисячам наших краян. І це не порожні слова. Направду пишаюся тим, що свого часу обласна рада знайшла в обласному бюджеті, а відтак проголосувала за виділення майже 12 мільйонів гривень, необхідних для придбання ангіографа, та майже 6 мільйонів гривень необхідних для проведення капітального ремонту приміщень цього та суміжних відділень. Дякую усім, хто долучився до створення згаданого відділення, а особливо – колективу кардіоцентру, який очолює висококваліфікований лікар та чудова людина Ірина Омелянівна Маковійчук. Адже хто би що не казав, а без кваліфікованих та досвідчених фахівців своєї справи будь-яке, навіть найкраще обладнання, не принесе пацієнтам користі. Впевнений у тому, що відтепер серця наших краян знаходяться у надійних руках. Водночас, бажаю лікарям кардіоцентру, аби пацієнти зверталися до них більше з приводу профілактики, аніж лікування сердечних недугів», – відзначив Іван Мунтян.

Відтак, голова крайового парламенту Буковини вручив Ірині Маковічук Подяку Чернівецької обласної ради медичному колективу кардіоцентру.

Керівник представницької влади краю також ознайомився з роботою вищезгаданого кардіохірургічного відділення, умовами роботи медичного персоналу та перебування пацієнтів кардіологічного центру, які відповідають кращим світовим стандартам, – пише прес-служба облради.

3

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи