Олександр Шевченко переміг у президентських праймеріз УКРОПу на Буковині

16.10.2018

Олександр Шевченко 215 жовтня народний депутат Олександр Шевченко здобув чергову перемогу на президентських праймеріз УКРОПу – цього разу на Буковині. За кандидата проголосували 86 делегатів загальних зборів Чернівецької обласної організації партії. Своєю чергою заступниця голови Комісії партійного контролю «Українського обє’днання патріотів» Оксана Тунік-Фриз та заступниця голови Київської міської організації УКРОПу Ірина Головатенко посіли друге і третє місяця відповідно.

За словами Олександра Шевченка, майбутній президент України, як і будь-який свідомий політик, повинен передусім створити передумови для розвитку економіки. На переконання парламентаря, сильну країну можуть збудувати тільки успішні й заможні громадяни. «Отже, обирайте президента, який буде боротися за український народ, а не за власні апетити й крісло, що стоїть на потоках. Ми маємо об’єднатися в одну потужну силу», – заявив Олександр Шевченко.

За 27 років незалежності жоден президент не зміг забезпечити стабільний розвиток України. Натомість кожен гарант у той чи інший спосіб повторював долю попередників і ставав черговим узурпатором. У цьому переконаний голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко. «Сьогодні ми маємо незалежну Україну, але не маємо миру і процвітання. Ми не маємо благополуччя. За 27 років ми так і не змогли зламати хребет колишній комуністичній системі, «відрижка» якої досі нас супроводжує. Революції відбуваються, їх здійснюють патріоти, а використовують негідники, які сьогодні знову при владі», – наголосив парламентар.

Водночас голова секретаріату УКРОПу Денис Борисенко зазначив, що неабиякий інтерес до президентських праймеріз УКРОПу в регіонах свідчить про те, що українці хочуть справжньої демократії. У кожній області на зустрічі з учасниками перегонів приходить дедалі більше людей, які спілкуються з претендентами, ставлять гострі питання й голосують за них підняттям рук. «Прикметно, що майже третина присутніх на праймеріз УКРОПу в Чернівцях навіть не є членами нашої партії. Це свідчить про те, що перегони набирають обертів, а разом з тим зростає й кількість прихильників УКРОПу. Люди вперше побачили відкритий процес обрання кандидата на посаду президента. Це відроджує довіру українців і доводить, що не всі політсили однакові», – підкреслив укропівець.

Зауважимо, УКРОП став першою політичною силою в Україні, яка наважилася на процедуру відкритих праймеріз – обрання єдиного кандидата в президенти за допомогою внутрішньопартійного голосування. Фінальна частина перегонів розпочалася 28 вересня у Луцьку. Відтоді учасники змагання побували вже у дев’ятьох областях України, кожна з яких обрала свого переможця. Ім’я єдиного кандидата в президенти від УКРОПу стане відоме на великому з’їзді політсили, який відбудеться у Києві 5 грудня.

Кандидати

Зал праймеріз

Спілкування 6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини