Журналіст розкрив контрабандні схеми «Народного фронту» на Чернівецькій митниці (відео)

12.10.2018

контрабандаІнцидент з вантажівкою, яка перекинулася у Румунії, показав, хто дає добро на контрабанду

Журналіст телеканалу 1+1 Євген Плинський на своєму YouTube-каналі розповів, як «Народний фронт» організував схему контрабанди цигарок на Чернівецькій митниці.

За його словами, вантажівка, нашпигована контрабандними цигарками, яка перекинулася у Румунії, уже неодноразово безперешкодно проїжджала Чернівецьку митницю.

За останні півроку фура щонайменше шість разів перетинала пункт пропуску «Порубне», проте її жодного разу не перевіряли. Усі ці рази зміною керував Олександр Попадюк, родич начальника Чернівецької митниці Миколи Салагора.

Щоразу фура їздила з Білорусі в Сербію транзитом через Україну, везучи, за документами, миючі засоби. Проте цей маршрут виглядає доволі нелогічним, адже водію доводилося долати набагато довший шлях, ніж якби він їхав через Закарпатську митницю. До того ж, цигарки, які виявили у вантажівці, були не білоруського виробництва, а молдовського.

Оскільки начальник Чернівецької митниці Микола Салагор є однопартійцем нардепа Максима Бурбака по «Народному фронту», то неодноразові звинувачення, що Бурбак кришує контрабанду на Буковині, є небезпідставними.

Нагадаємо, такі випадки з контрабандою, яка безперешкодно оминала Чернівецьку митницю, були неодноразовими. Зокрема у серпні у Одеському порту прикордонники викрили спробу незаконного перевезення з України до Ізраїлю великої партії цигарок, які транспортували під виглядом туалетного паперу. Відправником вантажу є чернівецька фірма, яка оформила його на Чернівецькій митниці та направила в Одесу для відправки морським шляхом до Ізраїлю.

Нагадаємо, на початку 2017 року Юрій Луценко під час представлення нового прокурора Чернівецької області Олега Соболя пообіцяв ліквідувати угрупування контрабандиста Слона.

Як відомо, Олександр Єремейчук на прізвисько «Слон» є «смотрящим» від Максима Бурбака за контрабандою на Буковині. У програмі «Пряма відповідь» від 29 червня 2017 року на телеканалі «Чернівці» нардеп визнав, що має дружні стосунки з людиною, яку називають «Слоном».

Джерело: “Чернівецький промінь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини