Приватні компанії почали вигравати конкурси на управління будинками ще при Каспруку, – Василь Продан

12.10.2018

продан4Останнім часом колишній міський голова Олексій Каспрук, намагаючись отримати  сумнівні політичні дивіденди, нагнітає істерію з приводу того, що нова влада міста, нібито, хоче знищити комунальні ЖРЕПи, а конкурси на управління багатоквартирними будинками виграють приватні компанії.

При цьому, Олексій Павлович чомусь забуває сказати, що звільнення від рабства ЖРЕПів і прозорі конкурси з вибору управлінських компаній є вимогою чинного законодавства. А перший конкурс, який виграла приватна компанія, відбувся у червні, коли Каспрук ще був мером і тоді він не мав нічого проти.

Таку думку в ефірі програми «Чия правда» на телеканалі «Чернівецькій промінь» висловив секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

«В червні місяці цього року приватна компанія «Регіон-Центр» виграла управлінській конкурс, а Каспрука зняли аж через півтора місяці. Відповідно, коли він заявляє на прес-конференціях, що хтось там щось передає в приватні руки, то тоді це почалося при ньому.  Але, насправді, це не є погано», – зауважив Василь Продан.

Водночас, секретар Чернівецької міської ради нагадав, що закон про запровадження управлінських компаній та позбавлення людей залежності від ЖРЕПів був ініційований урядом однопартійця Каспрука по «Народному фронту» Арсенія Яценюка.

«Закон 2015 року, який був ініційований урядом Яценюка на вимогу Євросоюзу, передбачає, що всі мали відмовитися від обов’язкових послуг ЖРЕПів і перейти на управлінські компанії, які обираються на конкурсних засадах. Але ті мешканці, які не хочуть користуватися послугами управлінських компаній можуть дуже легко зібратися і повернутися до ЖРЕПу, обрати іншу управлінську компанію, або створити ОСББ», – підсумував Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини