Бездіяльність Каспрука коштувала чернівчанам десятки мільйонів гривень

12.10.2018

ПроданЧерез бездіяльність та безгосподарність колишньої влади і безпосередньо екс-мера Каспрука вартість ремонту багатьох об’єктів у Чернівцях суттєво зросла. І якби їх зробили вчасно, то це б дозволило громаді міста зекономити значну частину коштів.

Таку думку в ефірі програми Чия правда?» висловив секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

«Кожне відкладання якихось робіт на рік збільшує їх вартість на 30-50%. Ті три вулиці, які були зроблені: Огінська, Корсунська і Білоруська вони робилися в цьому році, хоча тендери на них були оголошені ще минулого року. Так от в минулому році всі ці дороги коштували приблизно 7 мільйонів. Але тоді неправильно оформили документи, не змогли організувати, не провели ці роботи, і вже в цьому році, коли оголосили на ті самі роботи, в тому ж самому об’ємі тендер, це вже коштувало 11 мільйонів. Тобто те, що не змогли зробити минулого року, цього року коштувало вже на 4 мільйони дорожче. І так з усіма роботами. Всі зволікання з проведенням робіт призводять до того, що ми втрачаємо кошти. Тому все що робиться, має завершуватися в ті терміни, які передбачені проектною документацією», – зазначив Василь Продан.

При цьому, секретар Чернівецької міської ради відмітив, що така ситуація стосується не лише доріг, але й багатьох інших довгобудів Каспрука. Так, вартість дитсадочку у Ленківцях, який екс-мер з року в рік не міг здати в експлуатацію, зросла з 15 до 30 мільйонів гривень, а вартість кінотеатру Миколайчука – з 24 до 40 мільйонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини