Василь Продан розповів чи повернеться тариф у маршрутках до 4 гривень

21.09.2018

Маршрутка 5 гривень27-го вересня на черговій сесії міськради депутати мають розглянути проект рішення голови фракції «Свобода» Андрія Іллюка, щодо скасування підвищення тарифу на проїзд у міських маршрутках до 5 гривень і повернення до вартості проїду 4 гривні.

На думку секретаря міськради Василя Продана повернути тариф до 4 гривень реально, але різницю доведеться компенсовувати з міського бюджету, а відповідно ці кошти потрібно забрати з якихось інших важливих для громади міста об’єктів. Зрештою кінцеве рішення буде за депутатами.

«Це реально, єдине, що в такому випадку треба буде знаходити джерела фінансування на компенсування різниці тарифу, яка виникне.  Звичайно, ми можемо зробити і чотири, і три, і дві гривні, але при цьому ми чітко маємо розуміти, що в такому випадку ми маємо з міського бюджету виплачувати ту різницю в тарифі.

Якщо ми, як громада, згідні забрати ці кошти у шкіл, садочків, з ремонтів тротуарів, доріг, освітлення – значить давайте приймемо таке рішення. Будемо компенсувати різницю в тарифі, але за рахунок цього жити у менш комфортному місті.

Це питання балансів – або ми віддаємо кошти бюджету на різницю в тарифі і не робимо частину доріг, тротуарів, не витрачаємо на школи та садочки, або ми їздимо по п’ять гривень. Тобто, депутати, як представники громади, будуть вирішувати на найближчій сесії це питання», – заявив Василь Продан

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини