Садочок у Ленківцях планують відкрити до Дня міста

14.09.2018

ленківціНовий садочок у Ленківцях, будівництво якого екс-мер Олексій Каспрук не зміг завершити за три роки, планують відкрити до Дня міста. 

Здати цей важливий для віддаленого мікрорайону об’єкт в експлуатацію Олексій Каспрук обіцяв ще у жовтні минулого року. Однак через те, що будівля була побудована з грубими порушеннями пожежної безпеки,  діти з мікрорайону змушені були знову навчатися не у спеціалізованому корпусі, а у будівлі місцевої школи.

До приміщення вже були завезені всі необхідні меблі і садочок мав розпочати свою роботу. Однак, виявилося, що будівля не відповідає протипожежним вимогам, а Каспрук нібито й не помітив грубих порушень. Хоча, й визнав – представники МНС обґрунтовано не дають дозвіл на прийняття садочка в експлуатацію.

Після відставки Каспрука, відповідальним за об’єкт став секретар міської ради Василь Продан. Під час чергової сесїї, посадовець наголосив, що у разі, якщо садочок у Ленківцях не буде відкрито до Дня міста, то усіх причетних до будівництва об’єкту буде звільнено. Відтак, роботи з будівництва нового садочка активно відновилися.

Тож, до відкриття довгоочікуваного ДНЗ залишається декілька тижнів. Наразі внутрішні роботи завершені на 95%.

“Наразі підключають лінію електроживлення об’єкта і встановлюють системи пожежогасіння”, – повідомив журналістам promin.cv.ua інженер з економічних питань ПП «Будмонтаж» Олег Круподьоров.

Ще тривають роботи і зі встановлення пожежного водопроводу – найважливішого елемента, через який відкриття садочка затягували. На кожній сходовій клітці тут встановлюють пожежний ящик, до якого можна підключати шланг, аби загасити вогонь. А на ділянці довкола вже виклали бруківку, однак доки не зроблене покриття дитячого майданчика. Його найближчим часом культивують та засіють травою.

Задля економії ресурсів на даху садочка вирішили встановити сонячні батареї, для цього замовили німецьке обладнання, яке монтуватимуть наступного тижня.

Загалом, у департаменті містобудування зазначають, що об’єкт є досить проблемним.

Садочок будується на ділянці, яка не підключена до централізованих мереж газо- і водопостачання та каналізації. Були складнощі як при проектуванні, так і при будівництві цього приміщення”, – зазначила перший заступник директора ДМБК Василина Маковійчук.

Через те, що мережа водопостачання не проведена, воду забирають з криниці, що потребує ретельної очистки. Систему знезараження води вже встановили у підвалі.

Наразі для об’єкту вже закуплені усі необхідні меблі, обладнання харчоблоку, пральні і медичної частини.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини