Після фестивалю в Карпатах, організованого Чернівецькою ОДА, залишились купи сміття (фото)

07.09.2018

1Після завершення свята “Любіть Буковину, бо вона того варта” на горі Томнатик гості залишили по собі гори неприбраного сміття. Відповідні фото оприлюднила путильська газета «Карпати». Після фестивалю місцевість поблизу колишньої радіолокаційної станції “Памір” перетворилася на суцільний смітник.

У газетах та на електронних ресурсах опублікували яскраві фотографії гостей на фоні розфарбованих куполів та карпатської природи. Але купи сміття, розкиданого неподалік місця проведення фестивалю, залишилися поза кадром.

Організатори передбачали, що на святі буде торгівля, а туристи розгорнуть намети та відпочиватимуть біля вогнища, тому звернулися до лісівників із проханням облаштувати вигрібні ями і збити кілька сміттєзбірників. Однак, гості фестивалю розкидали сміття, де заманеться.

Староста Селятинської ОТГ Валерій Полянчук взявся вирішувати проблему, бо крайніх тепер не знайти. Комунальної служби в громаді немає, а власні ресурси вичерпалися ще у процесі підготовки до фестивалю, тому допомогти прибрати свідомо погодилася жінка, яка сторожує на колишній військовій базі.

Зрештою, з-під куполів і смерічок на Памірі вивезли дві підводи сміття.

Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області Микола Собко, у коментарі «Чернівці таймс» повідомив, що за його інформацією сьогодні вже завершили прибирання сміття і зараз на вершині гори Томнатик має бути чисто.
Нагадаємо, що фестиваль проходив два тижні тому, 25-го серпня.

3

2

4

Фото: газета “Карпати”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини