Згідно чинного законодавства необхідно реформувати міську Інспекцію з благоустрою, – Василь Продан

29.08.2018

проданПро це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

Зокрема, посадовець повідомив, що згідно змін до закону всі працівники, які працюють у напрямку благоустрою, мають бути службовцями органів місцевого самоврядування. І відповідно потрібно створювати спеціальну структуру у міській раді.

“На сьогоднішній день всі люди, які працюють у Інспекції при виконавчому комітеті не є працівниками органів місцевого самоврядування. Змінився закон, який чітко передбачає, що всі працівники, які працюють у напрямку благоустрою, мають бути службовцями органів місцевого самоврядування. Відповідно, у них змінюється статус, треба прийняти іншу структуру. Цей закон вступає в дію 28 вересня. В тому числі, додається до благоустрою питання по паркуванню.

Треба створювати таку структуру чи управління, чи департамент, що ми, відповідно до чинного законодавства, плануємо зробити”, – зазначив Василь Продан.

Також, секретар міськради повідомив, що абсолютно всі працівники управління будуть обиратися на конкурсних засадах.

“Це не моє бажання, чи будь-кого, це вимога закону. В тому числі, всі працівники, які на сьогоднішній день працюють у Інспекції благоустрою, і які захочуть працювати в управлінні благоустрою,  можуть подаватись на конкурс. І враховуючи те, що в них вже є досвід, у них буде перевага серед інших учасників, які подаватимуть заяви на конкурс”, – резюмував посадовець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини